NAKON INCIDENTA

Božinović: Bilo je pomagača s bh. strane granice, koji su trebali dovesti migrante pred EU parlamentarce

Božinović također smatra da je i hrvatski SDP učestvovao u navodnom incidentu te je naglasio da je granična policija Hrvatske postupila ispravno

Ad. A.

Božinović: Imamo sve više informacija

Foto: AVAZ


Davor Božinović, hrvatski ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik vlade naveo je u svom tvitu da smatra kako je BiH učestvovala u „navodnom performasnu na granici“, kada je hrvatska policija zabranila EU parlamentarcima da provjere kako hrvatska policija postupa prema migrantima.

Božinović je naglasio da je sve bilo izrežirano i da su italijanski parlamentarci bili u privatnoj posjeti granici Hrvatske i BiH.

-Sakupljamo i imamo sve više informacija o performansu koji se trebao dogoditi na našoj granici. Bilo je pomagača s bh. strane granice, koji su trebali ilegalno dovesti migrante u trenutku kada su se trebali pojaviti italijanski europarlamentarci - naveo je Božinović gostujući na HRT-u, a iste navode je ponovio u svojoj objavi na Twitteru.

Božinović također smatra da je i hrvatski SDP učestvovao u navodnom incidentu te je naglasio da je granična policija Hrvatske postupila ispravno.

Podsjećamo da su četiri europarlamentarca Pjetro (Pietro) Bartolo, Alesandro (Alessandro) Moreti, Pjer Frančesko Majorino (Pier Francesco Majorino) i Brando Benefei proteklog vikenda stigli na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to navodno spriječila.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na