REAKCIJE

Izetbegović: Ne postoji nikakav dogovor sa Čovićem, gradonačelnik Mostara treba da bude Zlatko Guzin

Više puta sam ponovio, i ostajem pri tom stavu, vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak, napisao je Izetbegović

Izetbegović: Ostaje pri tom stavu. Facebook

A. Č.

2.2.2021

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je rekao da bi novi gradonačelnik Mostara trebalo biti iz stranke koja je osvojila najviše glasova. Danas je na te izjave reagirao lider SDA Bakir Izetbegović.

Kako je naveo na Facebooku, ne postoji nikakav dogovor između Dragana Čovića i njega u vezi sa izborom gradonačelnika Mostara.

- O svemu bitnom za Mostar, uključujući i izbor rukovodilaca, dogovarat će se Mostarci. Kao i mnogo puta ranije, Dragan Čović svoje želje pokušava predstaviti kao postignut dogovor. Još jednom, vrlo jasno - nikakvog dogovora nije bilo, niti ga ima. Više puta sam ponovio, i ostajem pri tom stavu, vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak, i to treba da bude dr. Zlatko Guzin, koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova na izborima - napisao je na Facebooku Izetbegović.

NE POSTOJI NIKAKAV DOGOVOR SA ČOVIĆEM, GRADONAČLENIK MOSTARA TREBA DA BUDE DR. ZLATKO GUZIN Ne postoji nikakav dogovor...

Objavljuje Bakir IzetbegovićUtorak, 2. veljače 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.