NAKON ODLUKE CIK-A

Tabaković: Kratak period za organizaciju izbora u Srebrenici

Nema nikakve kazne za one koji su vršili zloupotrebe kada su u pitanju politički subjekti koji su prijavljivali učešće na izborima i nisu osvojili ni jedan glas, kazao je Tabaković

N. Aj. / Fena

Tabaković: Najveći teret odgovornosti prebačen je na biračke odbore

Foto: Arhiv


Zakinuti za odborničke mandate

On je ponovio nezadovoljstvo zbog neuvažavanja njihove žalbe u vezi sa glasovima putem pošte, čime su, kako kaže, zakinuti sigurno za dva odbornička mandata. Putem pošte, dodao je, nije stiglo oko 800 glasova Bošnjaka koji su se prijavili da glasaju putem pošte iz dijaspore.

Također, ističe da je najveći teret odgovornosti prebačen na biračke odbore koji jesu jednim dijelom odgovorni, ali ne svi na isti način.

Nema nikakve kazne

- Nema nikakve kazne za one koji su vršili zloupotrebe kada su u pitanju politički subjekti koji su prijavljivali učešće na izborima i nisu osvojili ni jedan glas. I u startu se znalo da oni pripremaju izbornu krađu preko biračkih odbora. Mi ćemo u narednim danima donijeti odluku šta i kako dalje postupati - poručio je Tabaković.

Ponovni izbori u Srebrenici, prema jučerašnjoj odluci CIK-a, bit će, kao i u Doboju, održani u nedjelju, 21. februara.

CIK je ranije utvrdio u obje izborne jedinice Srebrenica i Doboj veliki broj povreda pravila izbornog procesa i nemogućnosti ostvarivanja izbornog prava određenih učesnika u izbornom procesu.

NA VRH

Podijeli članak na