PUTUJU U TOKIO

MCP: Olimpijski tim BiH da se uvrsti na listu prioriteta za cijepljenje protiv koronavirusa

Sigurni putnici za Tokijo su judašica Larisa Cerić, atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, kao i dvoje plivača koji budu imali najbolji rezultat dva mjeseca pred početak Igara

N. Aj.
  • Larisa Cerić i Amel Tuka

    Larisa Cerić i Amel Tuka

    Foto: Avaz


Vakcine za Olimpijski tim BiH

- Olimpijski odbor BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH već dugi niz godina imaju veoma uspješnu saradnju uz težnju da tu saradnju unaprijedimo i ojačamo. Stoga smo i ovaj put prepoznali značaj inicijative koju je predložio Olimpijski odbor BiH, a kojoj se pridružujemo, te vas molimo da prioritetno osigurate vakcine, kada se za to steknu uvjeti, za Olimpijski tim Bosne i Hercegovine koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Molimo da našu inicijativu shvatite kao prioritet, u namjeri da zajedničkim snagama napravimo pozitivne pomake i ubrzamo proces cijepljenja našeg Olimpijskog tima. Ovo je put da osiguramo zaštitu zdravlja sportaša i njihovih trenera tokom trajanja Olimpijskih igara koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju - stoji u pismu.

Ko sve ide na Olimpijske igre

U saopćenju se navodi da su u ovom trenutku sigurni putnici za Tokijo judašica Larisa Cerić, atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, kao i dvoje plivača koji budu imali najbolji rezultat dva mjeseca pred početak Igara. Osim njih, Olimpijski odbor u narednim mjesecima očekuje kvalificiranje još dva do tri sportaša za Olimpijske igre.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na