MOSTAR

Bakir Izetbegović: Na kafi ću razgovarati s Čovićem o novoj Vladi FBiH i Izbornom zakonu

Mislim da je krajnje vrijeme da se naprave pomaci , rekao je Izetbegović

M. Sm.

S današnjeg potpisivanja zejdničke izjave o planu prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija

Foto: M. Smajkić


Nakon potpisivanja zajedničke izjave u Mostaru o Planu prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija, novinarima se obratio Bakir Izetbegović, kazavši da će se "popiti kaficu s liderom HDZ-a, Draganom Čovićem.

- Jako sam zainteresiran za ubrzanje evropskog puta na prvom mjestu. Ne kanim razgovarati o uspostavljanju vlasti u Mostaru, što kažu "o Mostaru u Mostaru". Dakle, to treba da rade Mostarci. Ne bi valjalo da o tome razgovaraju predsjednici dviju stranaka, ali, o ubrzanju evropskog puta koji je u zastoju već godinu i iskoristiti ovu šansu koju smo dobili upravo potpisivanjem ovog dokumenta, napraviti bitne iskorak i sustizati ono što smo prošle godine propustili - kazao je Izetbegović.

O izmjenama i dopunama Izbornog zakona s Čovićem će rekao je razgovarati onog trenutka kada se načine pomaci u formiranju Vlade FBiH.

- Mislim da je krajnje vrijeme da se naprave pomaci i to će biti tema razgovora evo sada uz kafu - kazao je Izetbegović.

Upitan očekuje li pritiske međunarodne zajednice u vezi formiranja Vlade FBiH i imenovanja sudaca Ustavnog suda, Izetbegović je rekao da se ne može pričati o izmjenama Zakona i Ustava a ne poštovati Ustav i Zakon.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na