TUŽNA GODIŠNJICA

Ana Mrnjavac: Nakon Denisa i dalje nedužna djeca stradaju

Živim dan za dan sa svojim sinom koji mi svako jutro kaže: "Možeš ti mama", kazala je Ana

Piše: Z. Karić

6.2.2021

Položeno cvijeće kod tramvajskog stajališta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Tužno je danas bilo u Sarajevu gdje je obilježena 13. godišnjica od ubistva Denisa Mrnjavca.

Učenika drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu 5. februara 2008. godine na povratku iz škole u tramvaju su napala tri maloljetnika. Tom prilikom Denisu su nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije i preminuo.

Denisova majka Ana Mrnjavac, njegovi prijatelji i drugari, ali i građani Sarajeva položili su danas cvijeće kod tramvajskog stajališta "Tehnička škola". Tužna scena uplakane majke dok ljubi sliku sina prisutnima je natjerala suze u oči. 

- Prošlo je 13 godina opet smo ovdje na istom mjestu. Opet jednako tužno i bolno. Bolnije svakim danom i svakim trenutkom. Svjesni smo da se ništa bitno ne mjenja. Svih ovih 13 godina tragedija moga sina nije dala nikakav rezultat i nije nikakva opomena, jer iza Denisa još uvijek nedužna djeca stradaju, a mislila sam kada se već taj strašni čin dogodio da je Denis žrtva za svu nedužnu djecu i da će to biti opomena za sva vremena i ovom gradu i društvu i našoj državi. Međutim, ništa se ne mjenja - kazala je uplakana Mrnjavac.

Tiho i drhtavim glasom je dodala kako ovozemaljska pravda ne postoji, jer pravedno bi bilo da se nedužni životi vrate, a to je nemoguće.

- Nama predstoji samo živjeti svaki novi dan. Mislim da ću istrajati. Snagu mi daj moj sin svako jutro kada se probudim on mi kaže: "Mama ti možeš i ovo jutro budi jaka". To je ono što me nosi i drži u životu - kroz jecaje je prošaputala Mrnjavac.

U poslijepodnevnim satima planiran je i obilazak vječnog počivališta Denisa Mrnjavca u Lepenici, na groblju Boljkovići, te sveta misa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.