CESTE FEDERACIJE

U ponedjeljak počinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, zadržavanja do 15 minuta

Od 1. juna do 30 septembra radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja

Tunel Crnaja: Stupa na snagu naizmjenični režim prometa. Arhiv

F. K.

6.2.2021

Kompanija „Ceste Federacije“ Sarajevo obavijestila je sve učesnike u prometu da u ponedjeljak započinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja i da na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar stupa na snagu naizmjenični režim prometa.


Izuzetak vozila hitne pomoći

Promet kroz tunel Crnaja odvijat će se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. U „Cestama FBiH“ ističu da će prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 munuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave prometa predviđene u intervalu od 23 sata navečer do pest sati ujutro, uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije kojima će prolaz biti omogućen i u ovom periodu.

Od 1. juna do 30 septembra radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.


Instalirane kamere Bihamka

-Važno je naglasiti da su u radi što boljeg i pravovremenog informiranja vozača, s obje strane tunela Crnaja instalirane kamere Bihamka, putem kojih se može u svakom trenutku provjeriti stanje odvijanja prometa na ovoj dionici magistralne ceste Sarajevo-Mostar – navode iz ove kompanije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.