REAKCIJE

Haljevac žestoko odgovorio Damiru Nikšiću: “Od luckastog, nafuranog papka, ne možemo ništa drugo ni očekivati”

Uzimaj taj keš od ovog napaćenog naroda, pravi performanse sa svojim glodarima ali nemoj nam udarati u sjećanja i naše najmilije

Piše: E. T.

6.2.2021

Haljevac žestoko odgovorio Nikšiću. Avaz

Nakon što je Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini KS jučer, na dana stradanja Sarajlija na Markalama, i izazvao gnjev javnosti, reagirao je i Sulejman Haljevac Memo, vijećnik SBB-a u Vijeću Općine Centar. 


Podsjetimo, Nikšić je na godišnjicu stradanja napisao da "postoje i oni koji tvrde da bi Markale isto tako mogle biti i simbol ratnog profiterstva. 


- Neki od njih idu tako daleko da tvrde da se na sarajevskim pijacama generalno, pa i na Markalama, između ostalog radilo i o organizovanoj pljački civila/građana Sarajeva tokom rata. Kažu da se po basnoslovnim cijenama prodavala ne samo roba koja je švercovana u grad kroz “tunel spasa”, već i sadržaj paketa humanitarne pomoći namijenjene upravo civilima, tj. građanima Sarajeva. (Jedino je, vele, IKAR konzerva dolazila do građana zato što je bila takvog ukusa da je ni gladan pas nije htio jesti pa nije imala nikakvu “tržišnu vrijednost”) - napisao je, između ostalog, Nikšić. 



Brojne Sarajlije, koje su bile u gradu kada se dogodio stravičan zločin, potresla je ova objava Nikšića, koji je u vrijeme agresije na BiH, kada je glavni grad svakodnevno bio pod kišom granata, bio izvan BiH.

- Kako je završio Akademiju likovnih umjetnosti u to neću da ulazim, kako se uhvatio onog Zvonke iz MZ shvatio sam da je baš pakšu veliki i kada je rekao neprovjereno da sam u N0 Kantolalnog zavoda za zaštitu kulturno - historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, onda sam shvatio da od onog luckastog, nafuranog papka, koji je bio daleko od ratnih dešavanja u gradu heroju Sarajevu, ne možemo ništa drugo ni očekivati nego da ovakvim ružnim komentarima se igra sa osjećajima, nas čiji su najbliži taj dan bili na Markalama.

Tog prokletog dana, sam ko' šejtan se vrtio oko majke Nadže i molio je da nam kupi 4 krompira i luk da napravi kljukušu. Otišla je, poslije smo na tranzistoru čuli za granatu koju su bacili agresori, plakao sam satima a tata mi je samo rekao "ti si kriv". Tek u 20 sati i 38 minuta se mama javila i rekla da je sve uredu ali sutra će tek biti sa nama.

Teta Mirsada koja je imala telefon mi je taj dan rekla najljepšu rečenicu u mom životu - Nadža je dobro.

Mnogima taj dan se niko nije javio i nisu imali poziv.

Tako šupčiću mali uzimaj taj keš od ovog napaćenog naroda, pravi performanse sa svojim glodarima ali nemoj nam udarati u sjećanja i naše najmilije. Nikome se na ovom dunjaluku ne ponovilo - nikome se na ovom dunjaluku ne ponovilo - napisao je Haljevac. 

Kako je završio Akademiju likovnih umjetnosti u to neću da ulazim 🤮, kako se uhvatio onog Zvonke iz MZ shvatio sam da je...

Objavljuje Sulejman Memo HaljevacPetak, 5. veljače 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.