AVAZ SAZNAJE

Ljubomora okidač za stravičan zločin u Bužimu, šta će biti s bebom?

Inspektori vjeruju da bi, ukoliko bi se povrijeđeni muškarac, koji se nalazi u intenzivnoj njezi oporavio, mogao rasvijetliti ovaj slučaj i otkloniti sve sumnje

Kuća u kojoj se dogodio krvavi pir. Avaz

Piše: M. Aš.

6.2.2021

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona (MUP USK), po nalogu dežurnog tužioca, pokušavaju sklopiti mozaik šta je bio motiv stravičnog zločina u mjestu Gornji Brigovi u Bužimu, u kojem je muškarac ubio bivšu suprugu i teško ranio njenog partnera, a potom sebi oduzeo život.


Muškarac, koji je teško povrijeđen sinoć oko 20 sati nalazi se u životnoj opasnosti, potvrđeno je danas za „Avaz“ iz Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić"Muškarcu, koji je teško ranjen, ljekari se bore za život.


Iza ubijene majke ostalo je četvero djece, od kojih je jedno dijete beba od mjesec dana.


Prema informacijama "Avaza" iz izvora bliskih istrazi, motiv ovog stravičnog zločina je navodno ljubomora. No, inspektorima MUP USK, predstavlja problem što za sada nema očevidaca ove tragedije. 

Inspektori vjeruju da bi, ukoliko bi se povrijeđeni muškarac, koji se nalazi u intenzivnoj njezi oporavio, mogao rasvijetliti ovaj slučaj i otkloniti sve sumnje.


Naš sagovornik iz policije kaže nam da će se u ovoj slučaj uključiti i Služba socijalnog rada. Provjerava se da li je okidač zbog čega se muškarac odlučio za ubistvo sumnja da je novorođenče nije njegovo, zbog čega se odlučio da počini zločin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.