SAOPĆENJE IZ BIHAMK-A

Naoružajte se strpljenjem: Danas počinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, evo kako će se saobraćati

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Tokom dana saobraćat će se sporije. Arhiv

Piše: N. Aj.

8.2.2021

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra.

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, zbog čega će se tokom dana saobraćati sporije. Od četvrtka, 11. februara, kroz tunel će se u vremenu od 4:30 do 23 sata saobraćati jednom trakom, nazmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati saobraćaj će u tunelu biti obustavljen - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

- Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći. Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Klašnice - Laktaši, Stupari - Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Blažuj - Kiseljak i Šuica - Tomislavgrad - kazali su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.