ČVRST STAV

SDA: Javno glasati za gradonačelnika Mostara, oni koji žele drugačije nemaju časne namjere

Glasanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo je netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a, unatoč postojanju probosanske većine, navode iz SDA

da se glasanje za novog gradonačelnika Mostara mora dovršiti javno. Arhiv

N. Aj.

8.2.2021

Stranka demokratske akcije (SDA) ostaje čvrsto pri stavu da se glasanje za novog gradonačelnika Mostara mora dovršiti javno, onako kako je odlukom Gradskog vijeća i započeto.

- Oni koji traže tajno glasanje, i pozivaju OHR da interveniše kako bi se ono nametnulo, očigledno nemaju časne namjere - saopćeno je iz ove stranke.

Kako kažu, cjelokupna bh. javnost, a naročito Mostarci, žele da imaju jasnu sliku o tome ko će podržati dr. Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar, a ko će direktnim glasom "za" ili uzdržanošću biti na strani Marija Kordića iz HDZ-a.

- Glasanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo je netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a, unatoč postojanju probosanske većine. Nakon toga su uslijedile višegodišnje međusobne optužbe kojima se nije moglo promijeniti ništa, osim zamagliti istina. Zbog toga SDA ovaj put neće pristati na to da se takav scenario ponovi i za gradonačelnika glasa tajno. Od OHR-a tražimo da poštuje volju Gradskog vijeća Mostara, i da se ovaj put nipošto ne miješa u izbor gradonačelnika, jer će to omogućiti nove zakulisne manipulacije - stav je SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.