SKANDAL

Zašto se Pinku daje 120.000 hiljada eura mjesečno, a svim domaćim televizijama 0 maraka

Međutim, domaće TV kuće su se našle u lavirintu predizbornih lažnih obećanja i od velikih priča ostala je samo jedna moralno, patriotski i profesionalno krajnje nedopustiva situacija

F. M.
  • Kahriman i Hadžović: Kako idu novci za Beograd

    Kahriman i Hadžović: Kako idu novci za Beograd

    Foto: Avaz


Već dvije godine iza scene se vode pregovori između BH Telecoma i najgledanijih domaćih televizijskih kuća o tome kako da Telecom, zbog interesa njihove platforme Moja TV, počne da participira u troškovima domaće televizijske produkcije.

Međutim, domaće tv kuće su se našle u lavirintu predizbornih lažnih obećanja i od velikih priča ostala je samo jedna moralno, patriotski i profesionalno krajnje nedopustiva situacija.

Punjenje kase BH Telecoma ide isključivo iz džepova građana Federacije BiH

Naime, BH Telecom svakoga mjeseca plaća nevjerovatnih i vrtoglavih 120.000 eura televiziji PINK da bi ona bila emitirana u sistemu Moje TV. Suprotno tome, FACE TV, Kanal O, Hayat i druge komercijalne televizije ne dobijaju niti jednu marku, iako punjenje kase BH Telecoma ide isključivo iz džepova građana Federacije BiH.

Pokušaj unošenja smutnje da se za ovakvo stanje optuže ljudi koji nisu iz SDA - a najodgovorniji čovjek BH Telecoma, Sedin Kahriman, čije su odluke jedino izvršne, izabran je nedavno za povjerenika SDA u Kantonu Sarajevo - završio se neuspješnim razgovorima između predstavanika domaćih televizija i predstavnika BH Telecoma.

Epilog tog sastanka je veoma jednostavan – kočničar cijelog projekta, Muamer Hadžović, obećao je da će danas dati ostavku na mjesto izvršnog direktora za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

U svemu ima posla i za Tužilaštvo BiH

Međutim, disciplinaranje domaćih televizijskih kuća, koje vrh SDA radi preko dva (očigledno virtualna) projekta za domaće televizije, morat će dobiti epilog na mjestima gdje se jedino o tome može i treba odlučivati - Nadzornom odboru BH Telecoma, Parlamentu FBiH ili Vladi FBiH.

S obzirom da neko godinama, bez ikakvog tendera, nemilice puni kasu TV Pink iz Srbije, vjerovatno u svemu ima posla i za Tužilaštvo BiH, koje je nadležno za međudržavni kriminal.

Više o temi Sedin Kahriman

NA VRH

Podijeli članak na