ZAVRŠEN KONKURS

Na temu “Bosanski ćilim rukom djeteta” napravljeno 639 crteža

Kako su nam kazali organizatori, prijavile su se 23 osnovne škole i 17 vrtića

Piše: A. Nalo

9.2.2021

Predstavnici JU “Djeca Sarajeva” na dodijeli nagrada. Avaz

Dodijelom nagrada i zahvalnica za najbolji likovni rad na temu “Bosanski ćilim rukom djeteta” završen je ovogodišnji konkurs, a koji je objavila Bošnjačka zajednica kulture Galerija “Preporod” Zenica. Kako su nam kazali organizatori, prijavile su se 23 osnovne škole i 17 vrtića.

Na ovu temu učenici i djeca napravili su 639 radova, a najbolji se do 12. februara mogu pogledati u galerijskom prostoru šoping centra Džananovići.




Prvo mjesto

Prema odluci žirija, u kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Lamija Dedić iz OŠ Alija Nametak" iz Visoka, druga je Nejla Smriko iz OŠ "Ahmed Muradbegović" iz Zenice, dok je treće mjesto osvojio Ajdin Mahmutović iz Prva osnovne škole iz Zavidovića. Specijalna nagrada za grupni rad dodijeljena je Samri Numanović i Esmi Babić iz OŠ " Kulin ban" iz Visoka.

Specijalana nagrada

Najbolje radove u kategoriji vrtića imao je PPU "Tratinčica" iz Zenice, drugo mjesto osvojila je Zejneb Moćević iz PPU " Sindibad" iz Zenice, treća je Sarah Hepić iz vrtića "Pinokio " iz Zenice. Za grupni rad specijalna nagrada uručena je JU "Djeca Sarajeva", odnosno vrtiću " Srećica" te Sajri Bučan iz " Vrapčić "

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.