TRAVNIK

HDZ neće učestvovati na prijevremenim izborima za načelnika

Domić: Mi nikome nećemo birati Željka Komšića!

Travnički HDZ se definitivno povukao. Avaz

Piše: D. Pucar

9.2.2021

Travnički HDZ se definitivno povukao i neće participirati na prijevremenim izborima za načelnika Travnika, koji će biti održani 11. aprila ove godine. Današnja je to odluka općinskog odbora stranke koji je ocijenio da je to samo odgovor na sve što se događalo od izbora do danas.

- Donijeli smo odluku da nećemo sudjelovati u prijevremenim izborima. CIK se pokazao pristran i nekompetentan i donosili su odluke koje nisu korektne i koje nisu temeljene na zakonu - rekao je Bojan Domić, predsjednik OO HDZ-a Travnik.




Dva kandidata

Iz SDA kažu kako će izbori imati moralni legitimitet i bez HDZ-a.

- Poželjno je da HDZ-ovi birači izađu i odluče se, da dobijemo izabranog načelnika koji će predstavljati sve građane, a da će biti velika izlaznost nisam optimista - kazao je Tahir Lendo, predsjednik OO SDA Travnik.

Osim kandidata kojeg će imati SDA, u utrku za načelničko mjesto će i imati bh. blok, koji je najavio zajedničkog kandidata.

- Stranke okupljene oko bh. bloka su sinoć održale sastanak i odlučile da izlaze sa zajedničkim kandidatom. Želimo konačno nakon 30 godina promijeniti paradigmu Travnika koja kaže da načelnik mora biti iz SDA ili HDZ-a - rekao je Siniša Dukić, predsjednik OO SDP BiH Travnik.

Poziv biračima

Građani s kojima smo pričali kažu da će izaći i glasati na prijevremenim izborima.

HDZ-ovi birači bi teoretski mogli biti prevaga u tijesnoj utrci SDA i opozicije. U HDZ-u smatraju da neće imati veći utjecaj na rezultate prijevremenih izbora.

- Pozvat ćemo svoje birače da ne sudjeluju i to će biti naš odgovor na ovako organiziranu BiH i na ovako organizirane institucije zadužene da organiziraju i provedu izbore. Mi nikome nećemo birati Željka Komšića, to rade drugi koji su i učinili čitavu lakrdiju od izbora ne samo u Travniku, nego i u mnogim drugim mjestima - rekao je Domić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.