LIDER SDP-A

Nermin Nikšić odgovorio Sabini Ćudić: "Ma, njoj politika počinje i završava u Sarajevu"

Volio bih da mogu reći kako za Mostar slijede bolji dani, kazao je Nikšić

Raport.ba

10.2.2021

Nermin Nikšić odgovorio Sabini Ćudić. Avaz

Nakon okončanja glasanja u Gradskom vijeću u Mostaru i trzavica koje su nastale unutar Bh. bloka, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je kompletnu situaciju za "Raport" kazavši da je sve dogovoreno s Našom strankom.

Jučer smo u Mostaru moje kolege iz Naše stranke i ja posjetili i razgovarali sa rukovodstvima gradskih organizacija SDP-a i Naše stranke te nekim od gradskih vijećnika. Željeli smo pokazati da stojimo uz naše organizacije i vijećnike koji su ovih dana izloženi brojnim neprincipijelnim pritiscima i provokacijama. Nije tačno da je unutar Bh. bloka bilo kakvih nesporazuma oko kandidature Irme Baralije za gradonačelnicu.


SDP je u javnim istupima i prilikom prvog glasanja jasno dao podršku njenoj kandidaturi. Isto tako je očito kako PMP, kao partner Bh. bloka, nije podržala njenu kandidaturu. Naravno da smo razgovarali s kolegama iz PMP-a i pokušali riješiti nesporazume kako bi kandidat Bh. bloka imao podršku svih sedam vijećnika. Zato smo danas istakli kandidaturu Armana Zalihića. Svakako da to nije urađeno bez dogovora Bh. bloka i partnera iz PMP-a - kazao je Nikšić.


Istakao je da su HDZ i SDA pokazali "zavidan nivo koordinacije".

- Sačekat ćemo da vidimo kako će se ovaj proces dalje razvijati jer je očito kako su i danas SDA i HDZ pokazali danas zavidan nivo koordinacije. Ono što smatram bitnim istaći jeste da niko nema pravo podrazumijevati glasove vijećnika SDP-a. Danas su još jednom oni koji su dokazano krali na izborima pokazali da su im promjene, integracije i evropski Mostar samo parole kada traže glasove.

Volio bih da mogu reći kako za Mostar slijede bolji dani. Nažalost, mislim da za Mostarke i Mostarce, osim probranih, čekaju teške četiri godine - rekao je Nikšić.


Kratko je prokomentirao i izjavu Sabine Ćudić, potpredsjednice Naše stranke, koja kaže da je SDP kandidaturom Zalihića krenuo razvaljivati Bh. blok.

- Ma njoj politika počinje i završava u Sarajevu - istakao je Nikšić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.