CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA

Usvojena Instrukcija o nadgledanju ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici

Precizirana su prava, obaveze i postupanje supervizora za nadgledanje rada općinske/gradske izborne komisije i biračkih odbora u Doboju i Srebrenici, navodi se u saopćenju CIK-a

A. J. / Fena

CIK: Sastavni dio instrukcije je, između ostalog, Kodeks ponašanja supervizora

Foto: Arhiv


Usvojena je Instrukcija o koordiniranju i nadgledanju ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici, saopćila je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine.

Članom 2.9 stav (1) tačka 1. Izbornog zakona BiH propisano je da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine koordinira, nadgleda i regulira zakonitost rada svih izbornih komisija i biračkih odbora u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Precizirana su prava, obaveze i postupanje supervizora

- U vezi sa naprijed navedenim, Centralna izborna komisija BiH je na 21. sjednici održanoj 11.02.2021. godine usvojila Instrukciju o primjeni člana 2.9 stav (1) tačka 1. Izbornog zakona BiH.

Usvojenom instrukcijom uređuje se postupak koordiniranja i nadgledanja ponovnih izbora u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, koji se održavaju 21. februara 2021.godine, od supervizora akreditiranih i ovlaštenih uime Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Precizirana su prava, obaveze i postupanje supervizora za nadgledanje rada općinske/gradske izborne komisije i biračkih odbora u Doboju i Srebrenici - navodi se u saopćenju CIK-a.

Sastavni dio instrukcije je, između ostalog, Kodeks ponašanja supervizora.

Imenovanje glavnog kontrolora

Instrukcija o primjeni člana 2.9 stav (1) tačka 1. Izbornog zakona BiH javnosti će do kraja dana biti dostupna na web-stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela i relevantne odluke kojima se uspostavlja Glavni centar za brojanje, imenuje rukovodstvo Glavnog centra za brojanje, imenuju glavni kontrolor, zamjenik glavnog kontrolora, kontrolor za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja i kontrolor za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala na ponovnim izborima u Doboju i Srebrenici.

Više o temi Centralna izborna komisija

NA VRH

Podijeli članak na