RMU ZENICA

Sindikalista Avdić za „Avaz“: Rudari se izvinjavaju Zeničanima, ali ugrožena je naša sigurnost

Bez deblokade računa ne možemo stupiti u proizvodnju

Avdić: Ugroženi smo materijalno i životno. Arhiv

Piše: F. Karalić

11.2.2021

Ako smo mi neposlušnici zato što smo radili 30 dana pod punom blokadom, bez mogućnosti nabavke repromaterijala, onda neka nas kvalifikuje kako ko hoće.

Kazao je ovo za „Avaz“ Elvedin Avdić, predsjednik Sindikata rudara rudnika Stara jama, koji je u sklopu RMU Zenica.


Zagrijavanje grada

Podsjetimo, grupa od 18 rudara Rudnika mrkog uglja Zenica jučer od 18 sati stupila je u štrajk glađu zbog blokade računa rudnika i neuplaćivanja doprinosa njihovim kolegama koji ne mogu ostvariti svoja prava na penziju.


- Neka nas kvalifikuje ko kako hoće. Rudari Zenice, od kojih većina koristi to grijanje, izvinjava se svim građanima Zenice, ali mi nismo mogli i ne možemo dalje raditi na proizvodnji, jer je ugrožena prije svega naša sigurnost. Ugroženi smo materijalno i životno. Bez deblokade računa ne možemo stupiti u proizvodnju. Jer, da bi prizvodili potreban nam je repromaterijal.



Nismo u mogućnosti raditi

Može nas nazivati kako ko hoće, ali mi znamo da nismo u mogućnosti raditi. Hoćemo raditi, ali nemamo s čim, i ne želimo rizikovati živote. Rudari se izvinjavaju svim građanima Zenice na ovom stanju u koje smo dovedeni i mi i oni od vladajućeg društva i Vlade FBiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.