SASTALI SE DANAS

Ministar kulture i sporta KS Avdić poručio Žbanić: Vaši filmovi su najbolji ambasadori naše zemlje

Tokom prijema, u razgovoru je najviše pažnje posvećeno priznanju datom bh. filmu "Quo vadis, Aida?" koji govori o genocidu u Srebrenici time što je selektiran među 15 kandidata za ovogodišnjeg Oskara

Ibrahimović, Avdić, Žbanić i Fortp. Pres služba

N. Aj.

12.2.2021

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je rediteljicu i producenta filma "Quo Vadis, Aida?" Jasmilu Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Današnjem prijemu pridružio se i premijer Kantona Edin Forto, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Rediteljica Žbanić je ministru Avdiću predala zahvalnicu Ministarstvu kulture i sporta KS zbog prethodne konkretne podrške snimanju, ali i promociji ovog izuzetno važnog bosanskohercegovačkog filmskog ostvarenja.

Tokom prijema, u razgovoru je najviše pažnje posvećeno priznanju datom ovom bh. filmu koji govori o genocidu u Srebrenici time što je selektiran među 15 kandidata za ovogodišnjeg Oskara.

I ovog puta je naglašeno da je ovim činom film "Quo Vadis, Aida?" ušao u uži izbor za najbolji film van engleskog govornog područja.


Tokom današnjeg prijema je bilo riječi i o budućim projektima i planovima Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, koje namjeravaju realizirati, a koji su izuzetno zanimljivi i ambiciozni.

- Baš kao što je i do sada bio slučaj, resorno ministarstvo i Vlada KS sa zadovoljstvom će podržati i sve vaše buduće projekte jer ste svojim dosadašnjim filmskim ostvarenjima na najbolji način prezentirali bosanskohercegovačku kinematografiju i kulturu uopšte te pokazali kako su vaši filmovi najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu - naglasio je ministar Avdić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.