REAKCIJE

Vojin Mijatović za "Avaz": Sad bih ja trebao pitati, je li te sram, Predraže!

Prepirku nastavili su lider Naše stranke Predrag Kojović i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović

Predrag Kojović (Naša stranka) i Vojin Mijatović (SDP BiH). Avaz

Piše: E. Halimić

13.2.2021

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, razmijenili su nekoliko oštrih poruka na društvenim mrežama nakon razvoja događaja u Mostaru u izboru za gradonačelnika grada na Neretvi. 

Naime, Kojović je na svom Twitter profilu kratko prokomentarisao izjavu Mijatovića u vezi s posljednjim javnim nastupima potpredsjednice Naše stranke Sabine Ćudić.


Predrag Kojović (Naša stranka) i Vojin Mijatović (SDP BiH). Avaz

Govoreći o aktuelnim dešavanjima vezanim za kandidaturu Armana Zalihića (SDP) za gradonačelnika Mostara i komentar Sabine Ćudić da je ovim potezom srušen Bh. blok u gradu na Neretvi, te da su upitni odnosi u cijeloj BiH, Mijatović je kazao da Ćudić „krešti“.

- Sabina Ćudić iz Sarajeva krešti, ne znam ni ja šta - rekao je Mijatović.

Kojović je zbog ove izjave poručio Mijatoviću da ga treba biti sram.

- Sram te bilo, Vojine, za komentar o Sabini Ćudić. Odvratno testesteronsko baljezganje – poručio je Kojović.

Ubrzo je stigao i odgovor Mijatovića, a on je za „Avaz“ kazao da neće pitati Kojovića jel njega sram.

- Sad bih ja trebao pitati, jel' te sram Predraže što Damir Arnaut reče da je Arman Zalihić SDA-ov igrač, što Sabina Ćudić reče da smo razvalili BH. blok, ali neću te to pitati. Sad bih ga trebao pitati jel sram tebe i Sabinu Ćudić što dolazite u Banja Luku i vrbujete članove glavnog odbora SDP BiH da pređu u Našu stranku, a nisam to nikad rekao javno, ali neću te ni za to pitati jel te sram Predraže – kazao nam je Mijatović.

Dodao je da bi trebao pitati jel sram Kojovića što ne reaguje kada drugi javno vrijeđaju Sebiju Izetbegović, Dušanku Majkić, Sanju Vulić, Željku Cvijanović


- Jel to one nisu žene ili je samo Sabina Ćudić, neću te ni to pitati. Sad bih te trebao pitati jel te sram za Tuzlu i Gračanicu, ko je tada razbio BH. blok, ali neću te ni to pitati. Neću te ništa pitati jer me ne interesuje previše da li te je sram ili nije, ali ću ti poručiti, BH. blok je budućnost i nada za građane ove države ali da bi to tako bilo moramo se poštovati i uvažavati, a svoje sujete spakovati u ladice, nema nedodirljivih Predraže, protiv nedodirljivih se borimo – istakao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, na kraju ukoliko Kojoviću stalo do BH. bloka prvo svojima treba objasniti da razmisle prije nego što brutalno optuže drugove iz SDP-a.

- Sljedeći put, jer možda neko mora da ćuti, ja nemam interesa da ćutim i sljedeći put ću biti jos oštriji kada bilo ko napadne ljude iz SDP-a koji žive Bosnu i Hercegovinu. Predraže Sarajevo je moj glavni grad i prijestonica, ali bolan nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina. Manite se Predrže frustracija i elitizma čeka nas zajedno bitka sa kriminalom i nacionalizmom, ljudi u cijeloj BiH očekuju to od nas – zaključio je Mijatović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.