USPJEŠNA SEZONA

Jahorinu do sada posjetilo 150.000 skijaša, kapaciteti puni

Sve staze, njih 46 kilometara, su u funkciji, tako da su odlični uslovi za skijanje. Imamo više od 85 centimetara utabanog snijega, kaže Ljevnaić

Planina je puna posjetitelja. Arhiv

L. S.

13.2.2021

Na Jahorini je danas 77. dan skijanja u sezoni, a do sada je ovu planinu posjetilo 150.000 skijaša, rekao je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

istakao je da su u Olimpijskom centru ove godine zadovoljni sezonom, uprkos pandemiji koronavirusa.

- Planina je puna. Sve staze, njih 46 kilometara, su u funkciji, tako da su odlični uslovi za skijanje. Imamo više od 85 centimetara utabanog snijega i pored toga sistem za vještačko osnježavanje radi cijelu noć. Trudimo se da staze budu pripremljene - rekao je Ljevnaić ,napominjući da je temperatura na planini -15 stepeni Celzijevih.



Ljevnaić: Poziv skijašima da budu odgovorni. Arhiv

Ljevnaić je naglasio da su zbog dobre posjećenosti i interesovanja turista odlučili da Olimpijski centar radi od 8.30 sati, kako bi smanjili gužve na instalacijama, i ta odluka će važiti do kraja sljedeće sedmice.

Pozvao je skijaše da budu odgovorni, da nose maske kako bi boravak na planini bio bezbrižan.

- Mi smo prvi ski-centar u Evropi koji je kupio uređaj za dezinfekciju kabina gondole, uveo kontrolne redare, potrudio da skijaši izbjegavaju kontakte pri kupovini ski-pasa, a to su omogućili putem veb-šopa ili na benzinskim pumpama - rekao je Ljevnaić i dodao da iz Olimpijskog centra konstantno apeluju da turisti budu odgovorni.

Olimpijski centar "Jahorina" zvanično je otvorio zimsku turističku sezonu 29. novembra prošle godine, uz obogaćene sadržaje i kapacitete. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.