SINDIKAT RMU BREZA

Selimović: Došli smo da podržimo naše predstavnike koji su na pregovorima

Dakle, mi tražimo deblokadu računa rudnika „Breza“, tražimo isplatu plaća sa porezima i doprinosima i penzionisanje naših zaposlenika, rekao Selimović

Selimović se obratio prisutnima. Avaz

Piše: A. Kukić

15.2.2021

Stotinjak građana, kojima se pridružio i načelnik općine Breza Vedad Jusić, rano jutros se okupilo ispred kapije RMU Breza kako bi iskazali podršku rudarima koji su još u generalnom štrajku.

Prisutnima se obratio član Sindikalne organizacije RMU Breza Admir Selimović.

- Cijenjeni sugrađani, uvaženi načelniče, želimo da se zahvalimo svima vama u ime Sindikalne organizacije RMU „Breza“ što nam pružate nesebičnu podršku danas u istrajavanju da riješimo naše probleme. Mi smo ovdje došli da podržimo naše predstavnike koji su već sada u "Elektroprivredi" na pregovorima. Dakle, mi tražimo deblokadu računa rudnika „Breza“, tražimo isplatu plaća sa porezima i doprinosima i penzionisanje naših zaposlenika – kazao je Selimović.

Podsjećamo, rudari zahtijevaju deblokadu računa rudnika Zenica i Breza, isplatu plaća i naknada za topli obrok za januar, te uplatu doprinosa za 36 zeničkih rudara koji su prošle godine dobili rješenja o penzionisanju, ali zbog činjenice da za njih nisu uplaćeni doprinosi, još uvijek nisu počeli i primati penziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.