SKANDALOZNO

Pavlović uputio poziv Incku da predloži krvnika Ratka Mladića za Nobelovu nagradu za mir

U dopisu je obrazloženo da "Mladić zaslužuje to priznanje zbog odbrane granica Evropske unije od prodora islamskih fundamentalista i ekstremista kao sijača smrti širom svijeta"

Vojin Pavlović i Ratko Mladić. Avaz

Piše: A. Čengić

15.2.2021

Još jedan skandalozan istup imao je predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović.

Kako je izjavio za Srnu, on je ispred Udruženja danas poslalo elektronski dopis visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Valentinu Incku (Inzko) sa inicijativom da predloži generala Ratka Mladića za Nobelovu nagradu za mir.

U ovom skandaloznom dopisu je obrazloženo da "Mladić zaslužuje to priznanje zbog odbrane granica Evropske unije od prodora islamskih fundamentalista i ekstremista kao sijača smrti širom svijeta".


Nebulozne inicijative

Ovo je još jedna u nizu nebuloznih inicijativa Pavlovića.

Podsjećamo, 2019. godine Pavlović je predao je zahtjev Općini Srebrenica, u kojem traži da mu se odobri lokacija za postavljanje biste Peteru Handkeu, nedavnom laureatu Nobelove nagrade za književnost.

Kako je Pavlović objasnio medijima, „Nobelova nagrada Handkeu dokaz je da su se slobodni svjetski intelektualci odvažili da nagrade umjetnika za njegovo djelo i istrajnu borbu za istinu, kojom je opovrgavao haške presude i negirao da se u Srebrenici dogodio genocid“.

Incku poručio: „Odlazi smradu, ne guši nas više"

Plakati sa porukom „Odlazi smradu, ne guši nas više" na ulicama Srebrenice. Arhiv

Plakati sa porukom „Odlazi smradu, ne guši nas više" na ulicama Srebrenice sredinom novembra lijepili su članovi Udruženja „Istočna alternativa Republike Srpske“, predvođeni Vojinom Pavlovićem.

Pavlović je poznat kao veliki pobornik osuđenim ratnim zločinacima i negatorima genocida u Srebrenici.

- Obavljajući dužnost visokog predstavnika u BiH Valentin Incko je nanio veliko zlo srpskom narodu u Republici Srpskoj. On Srbe u BiH smatra zločincima, a veći je zločinac od svih zločinaca u Drugom svjetskom i posljednjem ratu u BiH. Stoga je vrijeme da ide dok njegov smrad nije ugušio srpski narod u RS - naglasio je Pavlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.