PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković odgovorio Izetbegoviću: SDA-ove "probosanske snage" jake su samo na KCUS-u i OSA-i

U Novom Travniku je odmah nakon izbora odbio poziv da napravimo vlast bez HDZ-a i rukama HDZ-a izabran je predsjedavajući iz SDA, kaže Konaković

Konaković odgovorio Izetbegoviću. Avaz

Piše: E. T.

16.2.2021

Nakon što je Bakir Izetbegović večeras gostujući na televiziji Hayat iznio niz optužbi na račun Naroda i pravde ali i SDP-a, Naše stranke, PDA i ostalih, oglasio se Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a. 


- U svakom nastupu Bakir Izetbegović ponavlja iste neistine o Narodu i pravdi. Nije jasno da li on botovima daje upute ili govori ono što botovi misle i pišu, ko koga tu botuje. I mi mu svaki put ponovimo istinu. Opet je govorio o Novom Travniku u kojem je naš kandidat imao preko 1000 glasova više od kandidata kojeg je podržala SDA.


U Novom Travniku je odmah nakon izbora odbio poziv da napravimo vlast bez HDZ-a i rukama HDZ-a izabran je predsjedavajući iz SDA. Govori o Velikoj Kladuši u kojoj NiP nije imao kandidata, a kandidat kojeg je Izetbegović predložio bio je blizak saradnik Mulalića, komandanta prve brigade vojske fikreta abdića.


Govori o Krajini u kojoj je zvanično bio u koaliciji sa abdićem, a drugi pokušaj koalicije zaustavili su naša Ifeta Kadić i Agan Bunić, nedavno.


O HDZ-u u Mostaru govori tako da je potpuno nemoguće zamisliti da je sa tim istim HDZ-om u koaliciji širom BiH, na svim nivoima vlasti. U Travniku je HDZ-u dao mjesto predsjedavajućeg OV, bez ikakvog rezona. Nedavno se požalio kako hoćemo “da mu otmemo Čovića”.


Da ga udaljimo od Bakira pa da sa njim koaliramo. Slikovito je zapravo objasnio svoje političke strahove. Sve to u periodu u kojem Čović i Dodik imaju vlasti više nego ikad. U periodu kad se probosanske snage ne pitaju baš ništa.


Snažni samo na KCUS-u i u OSA-i. A mi svoju domovinu volimo toliko da on to ne može shvatiti. BiH smo branili, nismo trgovali njenim interesima, nismo je nikad izdali. I nikad nećemo. BiH - napisao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.