NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zamka izbora u Srebrenici

Svjesno ulazimo u pobjedu Grujičića, jer smo oštećeni za 1.000 glasova, kaže Ćamil Duraković

Piše: Avaz.ba

17.2.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Probosanska koalicija pozvala lidere stranaka na sastanak: Zamka izbora u Srebrenici. Svjesno ulazimo u pobjedu Grujičića, jer smo oštećeni za 1.000 glasova, kaže Ćamil Duraković.

OTKRIVAMO: Je li na pomolu novi skandal, ko se ugrađuje u nabavku vakcina protiv koronavirusa?

Kako je moguće da ruska vakcina „Sputnjik V“ kod proizvođača košta 9,95 dolara (oko 16 KM), a BiH je kupuje za 32 marke, pita zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović.

Komentar dana “BiH između dvije vatre” napisao je Erdin Halimić.

Šta donosi nova odluka hrvatskih vlasti - Građani Hrvatske pri povratku iz šopinga u BiH u svoju zemlju moraju platiti PDV. Umjesto za 575, sada iz BiH u Hrvatsku dnevno bez plaćanja poreza mogu unijeti robe za samo 78 KM. Kako će to utjecati na rad i opstanak bh. marketa na granicama?

Ne stišava se bura u vezi s primjenom novog državnog pravilnika kojim se tehnički pregledi izjednačavaju u oba bh. entiteta. Ministar komunikacija i prometa Vojin Mitrović za “Avaz” kaže: Nikom ne želim nanijeti štetu.

Ličnost dana je Aida Petonjić, medicinska sestra u bijeljinskoj bolnici: Heroj na prvoj liniji.

Na stranama Globusa čitajte:

Zašto se ruski opozicionar Aleksej Navaljni ponovo našao pred sudom?

Ko je podnio tužbu protiv Donalda Trampa?

Okončana saga u Mostaru - Nakon izbora gradonačelnika i rukovodstva Gradskog vijeća: HDZ i ’Koalicija za Mostar’ imaju potrebnu većinu.

Donosimo i analizu: Koga je Naša stranka izdala u Mostaru.

Čitajte i o tome kako je Nijaz Musić, poslanik u Skupštini BPK i delegat u Domu naroda FBiH, sankcioniran. Objavio snimak o trgovini funkcijama pa isključen iz SDA.

Na stranama Mozaika je zanimljiva priča o Fojničaninu Mirku Cvjetkoviću koji je i u devetoj deceniji strastveni ljubitelj nogometa i navija za Željezničar.

Ne propustite ni zanimljivost o hrastu u Pazariću, jednom od najstarijih u Evropi.

U rubrici Sarajevski kanton pročitajte šta poručuje ministrica pravde i uprave u Vladi Kantona Sarajevo Lejla Brčić.

Na Crnoj hronci donosimo nove detalje pucnjave u naselju Stup. Advokat sarajevskog repera pojasnio da će Buba Corelli u ovoj istrazi biti svjedok.

Čitajte i o novoj optužnici protiv zeničkog prevaranta Nikole Stojnića koji je, predstavljajući se lažno kao policijski inspektor, pljačkao migrante i maloljetnike.

Na stranicama Panorama donosimo mnoštvo aktuelnih i zanimljivih informacija iz bh. gradova.

Jet Set: Sarajka internet-zvijezda u Kanadi – atraktivna manekenka Alisa Nikšić niže uspjehe na platformi Twitch.

U rubrici Sport čitajte: Bh. internacionalac briljira u njemačkom Flensburgu: Benjamin Burić procentualno najbo lji golman lige.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “Porodica i zdravlje” u kojem mogu pronaći mnoštvo korisnih informacija, kao i savjeta iskusnih ljekara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.