SASTANAK O IZBORIMA

Većina lidera dolazi u Srebrenicu, Izetbegović šalje Ramića

Očekujemo da dobijemo podršku u našoj borbi za opstanak povratnika u Srebrenici, te u našoj pravnoj i političkoj borbi da izbori u ovoj općini budi ponovo raspisani

Piše: A. Bajramović

17.2.2021

Ahmetović: U narednih par dana Ustavnom sudu biti će podnesena apelacija. Arhiv

Predsjednici probosanskih stranaka potvrdili su svoje prisustvo sastanku kojeg su, povodom odluke o bojkotu ponovljenih izbora u ovoj općini, za sutra najavili predstavnici Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“. Dolazak u Srebrenicu potvrdila je većina predsjednika stranaka kojima je upućen poziv.

- Mi očekujemo da dobijemo podršku u našoj borbi za opstanak povratnika u Srebrenici, te u našoj pravnoj i političkoj borbi da izbori u ovoj općini budi ponovo raspisani. U narednih par dana Ustavnom sudu biti će podnesena apelacija sa egzaktnim dokazima koje imamo i nadamo se da će najviša sudska instanca u državi donijeti pravednu odluku – kazao nam je predsjednik izbornog štaba „Moja adresa: Srebrenica“ Sadik Ahmetović.

Dolazak su do sada potvrdili predsjednici Demokratske fronte Željko Komšić, SDP-a Nermin Nikšić, Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Naše stranke Predrag Kojović, SBiH-a Amer Jerlagić, PDA Mirsad Kukić, dok bi iz SDA u Srebrenicu trebao doći potpredsjednik stranke Edin Ramić.

Planirano je da učesnici sastanka budu dočekani u Memorijalnom centru u Potočarima, koji bi u 14 sati trebali prisustvovati sastanku u Bosanskom kulturnom centru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.