OPET SE JUNAČI

Dodik: Sarajevo uzalud čeka Bajdena i marince, nema sile koja će ukinuti Republiku Srpsku

Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije a ona je - nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta, vjere i Republike Srpske, kaže Dodik

Milorad Dodik. Agencije

A. Ka. / ATV

17.2.2021

- Griješe oni u Sarajevu koji misle da će se poslije dolaska nove administracije u Vašingtonu Džo Bajden (Joe Biden) "parkirati u BiH" šest mjeseci i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće desiti - kaže Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH uz poruku da nema te sile koja će ukinuti Republiku Srpsku.


Veliki izazovi

U intervjuu za „Sputnjik“ govori i o tome zašto se ne može se porediti ideja o "velikoj Albaniji "i nastojanja srpskog naroda da se ujedini na Balkanu, o vezanosti Srba u BiH za Kosmet, o budućnosti Republike Srpske.

- Poslije vijeka velikih izazova za srpski narod pokušat ćemo da u budućim decenijama na najbolji mogući način odredimo svoj status a on je po nama zajednica sa Srbijom, a ne neka imaginarna priča o BiH, svidjelo se to kome ili ne. Danas je to tabu tema – misle ako se ne priča neće se ni desiti. Mi u Republici Srpskoj vezujemo svoju budućnost za cjelokupni srpski narod, poručuje Dodik i nastavlja:

Borba za ekonomski razvoj

- Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije a ona je - nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta, vjere i Republike Srpske i pravo da odlučujemo o svom statusu, da kao i svi narodi svijeta imamo na samoopredjeljenje koje je garantovano najvišim aktima UN. U međuvremenu, borba za ekonomski razvoj i što bliskiji odnos sa našim prijateljima - ističe Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.