PONOVLJENI IZBORI

I Dodik u Srebrenici: Sastao se sa Grujičićem

Grujičić je izrazio uvjerenje da će izborni proces proći u miru bez incidenata i i bilo kakvih prevara

Dodik i Grujičić. Avaz

Srna

18.2.2021

U Srebrenici je danas održan sastanak Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i načelnika opštine Mladena Grujičića. 

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Dodik je izjavio da je ponavljanje izbora u opštini Srebrenica i gradu Doboju politička odluka, koja nema veze sa pravom, te napomenuo da se na dan izbora niko nije žalio u Srebrenici.


Milorad Dodik je nakon sastanka poručio da su lokalni Bošnjaci previše vezani za političko Sarajevo, a oni ne vode brigu o njima.


- Želim da kažem da smo osporavali rad CIK-a, ali smo ipak pristali i izlazili na izbore. Ovo o poništavanju izbora je politička odluka. Rješavamo pitanja zapošljavanja u Srebrenici, prije svega u Banju Guber. Moramo popraviti infrastrukturu. Puteve u mjestima u kojima su dominantno Bošnjaci ćemo mi napraviti, jer je to dio našeg projekta. Izbori trebaju potvrditi normalizaciju odnosa i demokratskog društva.To nije svima u interesu i ovo sve ne vodi zbližavanju ljudi. Čuo sam da dolaze bošnjački lideri pa su, onda, otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu. Gdje je novac za Srebrenicu o kome se govori? Ja to ne znam. Ko njime upravlja, ja ne znam - rekao je Dodik. 


Dodik je naveo da oni, koji su to politički motivisali, nisu dobili sve što su tražili, zbog čega sada najavljuju bojkot ponovljenih izbora.


Nakon sastanka sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, Dodik je istakao da su u Srebrenici vidi infrastruktorni razvoj, da su riješena mnoga otvorena pitanja, te da se sada radi na rješavanju pitanja zapošljavanja.


Dodik je naveo da će put do jezera, gdje živi uglavnom bošnjačko stanovništvo, u dužini od 2,5 kilometara biti urađen ove godine kako je i bilo planirano.


Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić nakon sastanka je istakao da će u nedjelju, 21. februara, na ponovljenim lokalnim izborima, biti ispravljena nepravda načinjena srpskom narodu i njemu, kao predstavniku srpskog naroda.


Grujičić je izrazio uvjerenje da će izborni proces proći u miru bez incidenata i i bilo kakvih prevara.


- Stalno se potencira da se Srebrenica problematizuje od dijela bošnjačkih političara, koji prisiljavaju i druge bošnjačke političare da slijede njihov put, ali vjerujem da će ovi izbori pokazati da postoje i Bošnjaci koji razmišljaju svojom glavom i koji žele da žive u boljoj Srebrenici - rekao je Grujičić novinarima, nakon sastanka sa Dodikom.


Grujičić je zahvalio Dodiku što je uvijek uz Srebrenicu i podržava njen razvoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.