SASTANAK U SREBRENICI

Izetbegovića mijenja Ramić, Radončića politički direktor SBB-a Krivić

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića sastanku će prisustvovati Edin Ramić.

Anis Krivić i Edin Ramić. Avaz

Piše: D. H.

18.2.2021

Predstavnici probosanskih stranaka danas će boraviti u Srebrenici gdje će se sastati sa čelnicima incijative "Moja adresa: Srebrenica".

Kako je ranije rečeno, na sastanku će se razgovarati o bojkotu izbora koji su zakazani za nedjelju, 21. februara 2021. godine.

U Potočare, kako saznajemo, danas dolaze lideri DF-a Željko Komšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Stranke za BiH Amer Jerlagić, te Mirsad Kukić (PDA) i Nermin Nikšić (SDP).

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića sastanku će prisustvovati Edin Ramić.

Dolazak su otkazali Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i Predrag Kojović, lider Naše stranke. Umjesto Radončića sastanku će prisustvovati politički direktor SBB-a Anis Krivić.

U sklopu posjete planirana je posjeta Memorijalnom centru Potočari gdje će prisutni odati počast svim nevino ubijenim žrtvama genocida iz jula 1995.godine.

Sastanak sa predstavnicima probosanskog bloka je zakazan za 14.00 sati u BKC-u Srebrenica, a nakon tog sastanka će biti održana pres-konferencija.

Podsjetimo, probosanski blok u Srebrenici bojkotovat će ponovljene izbore u ovom gradu zbog činjenice da je CIK, kako tvrde, donio po Bošnjake nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.