PROCES DIGITALIZACIJE

Uručena informatička oprema Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH

Kavalekova je sa saradnicima, tokom posjete Agenciji, održala i sastanak sa sa direktorom ove institucije Hasimom Šabotićem

A. K.

Ketlin Kavalek

Foto: Arhiva


Šef Misije OEBS-a u BiH Šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek uručila je danas informatičku opremu Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Kavalekova je sa saradnicima, tokom posjete Agenciji, održala i sastanak sa sa direktorom ove institucije Hasimom Šabotićem.

Kavalekova i Šabotić razgovarali su o prioritetima u radu Agencije za prevenciju korupcije, ali i zajedničkom radu ove godine, saopćeno je iz ove agencije.

Šabotić je zahvalio Kavalekovoj za doniranu informatičku opremu, te istakao da je Agencija uz podršku Misije OEBS-a u BiH prije dvije godine otpočela proces digitalizacije antikoruptivnih aktivnosti.

On je rekao da je taj proces omogućio Agenciji da prvi put sistemski uredi i unaprijedi monitoring i izvještavanje kada je riječ o sprovođenju antikoruptivnih dokumenata u BiH, navodi se u saopštenju.

Kavalekova je rekla da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta Misije OEBS-a u BiH, te da će u narednih mjesec dana informatička oprema biti uručena i antikoruptivnim timovima na svim nivoima vlasti.

NA VRH

Podijeli članak na