PONOVIO STAV

Dodik: Migranti koji napadaju stanovništvo su ološ, neće biti kampova u RS

Uzeli su najbolji resurs od njih, a nama ostavili ološ da se mi bavimo njima, rekao Dodik

Dodik: Neće biti otvaranja kampova u RS. Arhiv

A. Č.

18.2.2021

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, ponovio je danas da u Republici Srpskoj neće biti kampova za migrante. 

U dvodnevnoj posjeti boravi evropska komesarka za unutrašnje poslove EU Ilva Johanson (Ylva Johansson), a sutra će održati sastanak s članovima Predsjedništva BiH.

- Sutra dolazi komesar za unutrašnju politiku EU i vjerovatno jedna od tema bit će ta priča koju su Bošnjaci nametnuli, navodno da se u svim prostorima otvore kampovi za migrante. Ja vam kažem i sad ovdje i sutra ću to reći da neće biti u RS. Zašto ste vi pristali da otvarate, vi ste humaniji, a mi nismo humani, kako ćete odgovoriti zemljama EU jesu li oni humani, Evropa je produkovala migrante i parkirala ih ovdje. Uzeli su najbolji resurs od njih, a nama ostavili ološ da se mi bavimo njima. Oni uzimaju one koji su obrazovani, koji znaju IT, a nama ostave ljude koje ne možeš da kultivišeš i, čim napadaju naše stanovništvo, za mene su ološ. To je podvala jednog dijela Evrope", kazao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.