OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Hadžibajrić: Ako njima smeta NBL, to je njihova stvar, ja ne vršim "razbijanje" četvorke

Ako su već izašli s imenom i prezimenom jednog takvog čovjeka kao što je Bogić Bogićević za gradonačelnika, ne bi se trebalo igrati i šaliti s takvim stvarima

Hadžibajrić: Ne mogu reći ni da imamo ni da nemamo saradnju. Facebook

Piše: N. Aj.

18.2.2021

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik sarajevske Općine Stari Grad i predsjednik Nezvisne bh. liste (NLB) oglasio se na Facebooku i komentirao je odnose unutar četvorke.

Kaže da je pročitao da NBL napušta četvorku, ali da on nikada nije dao takvu izjavu, iako je tačno da posljednja dva ili dva i po mjeseca nije imao sastanak sa četvorkom i predsjednicima stranaka Nerminom Nikšićem (SDP), Peđom Kojovićem (Naša stranka) i Elmedinom Konakovićem (NiP).

Pročitao sam na jednom od portala da NBL napušta Četvorku. Nikada nisam niti jednu takvu izjavu dao. Tačno je to da ja...

Posted by Ibrahim Hadžibajrić on Thursday, February 18, 2021

- Još sam prije neka tri ili četiri mjeseca, kada smo bili kod mene na sastanku, njima rekao da s obzirom na to da NBL više nema zastupnika u Kantonalnoj skupštini, jer smo imali dvije osobe, Fahrudina Pecikozu i Amru Junuzović-Kaljić, koje su me izdale, da tako kažem i otišle, rekao da ne očekujem da NBL dobije ijedno ministarstvo. Rekao sam im da ne tražim nijedno ministarstvo, jer to ne bi bilo moralno s moje strane, ali da ne istupam iz četvorke - napisao je danas Hadžibajrić na Facebooku.

Dodao je da su oni tada reagovali tako da NLB ostaje u ovoj priči s obzirom na Gradsko vijeće i općinske nivoe. NBL ima sedam vijećnika u Općini Stari Grad, dva u Novom Sarajevu, jednog na Ilidži i jednog u Vogošći.

- Za mene je ova priča nešto novo. Ako njima smeta NBL, to je njihova stvar i ja ne bih želio u to apsolutno ulaziti, ali to nije moja izjava. Moguće je da to ima veze s pričama o Gradskom vijeću i gradonačelniku, a to su smiješne stvari. Mi smo dali vijećnike u korist četvorke - navodi Hadžibajrić.

Dodaje da je uvijek govorio da se jednostavno mora napraviti takva matematika, jer ako su već izašli s imenom i prezimenom jednog takvog čovjeka kao što je Bogić Bogićević za gradonačelnika, ne bi se trebalo igrati i šaliti s takvim stvarima.

- Što se tiče naše saradnje, ne mogu reći ni da imamo ni da nemamo saradnju. Posljednja dva ili dva i po mjeseca nisam učestvovao ni u pregovorima ni dogovorima, ali to opet ne znači da je to razlog da NBL ili Ibrahim Hadžibajrić vrše "razbijanje" četvorke. Ne želim da se pridaje bespotrebna pažnja javnosti ovome jer, ponavljam, ja takvu izjavu nisam dao - zaključio je Hadžibajrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.