DELEGACIJA EU

Johanson i Satler posjetili kamp Lipa, razgovarali o migrantskoj situaciji

Razgovarali su o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu

M. M. - A. Č.

Delegacija EU posjetila migrantski kamp Lipa

Foto: Avaz


Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU i komesarka za unutrašnje poslove EU Ilva Johanson (Ylva Johansson), danas su sa premijerom USK Mustafom Ružnićem, ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem obišli prihvatni cnetar Lipa.

Razgovarali su o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu. 

- Jasno smo zauzeli stav, mi možemo primiti 2.500 migranata, sve preko toga ćemo vraćati u mjesta iz kojih su došli. Učinit ćemo sve mjere i radnje i u Velikoj Kladuši da taj kamp izmjestimo van USK - rekao je premijer USK Mustafa Ružnić.

  • Sa današnje posjete delegacije

    Sa današnje posjete delegacije

    Foto: Avaz


Sutra, drugog dana posjete planirano je da komesarka Johanson razgovora sa ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH.

NA VRH

Podijeli članak na