DELEGACIJA EU

Johanson i Satler posjetili kamp Lipa, razgovarali o migrantskoj situaciji

Razgovarali su o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu

Delegacija EU posjetila migrantski kamp Lipa. Avaz

Piše: M. M. - A. Č.

18.2.2021

Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU i komesarka za unutrašnje poslove EU Ilva Johanson (Ylva Johansson), danas su sa premijerom USK Mustafom Ružnićem, ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem obišli prihvatni cnetar Lipa.

Razgovarali su o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu. 


- Jasno smo zauzeli stav, mi možemo primiti 2.500 migranata, sve preko toga ćemo vraćati u mjesta iz kojih su došli. Učinit ćemo sve mjere i radnje i u Velikoj Kladuši da taj kamp izmjestimo van USK - rekao je premijer USK Mustafa Ružnić.


Sa današnje posjete delegacije. Avaz

Sutra, drugog dana posjete planirano je da komesarka Johanson razgovora sa ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.