SLUČAJ MEMIĆ

Muriz Memić pisao Eriku Nelsonu: Omogućite Tužilaštvu BiH da istragom utvrdi ko su ubice

Na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić se vrši ogroman pritisak, napisao je Muriz Memić

Muriz Memić. Avaz

Piše: A. Ka.

18.2.2021

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, napisao je pismo Eriku (Eric) Nelsonu, ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

Erik Nelson. Agencije

- Veoma poštovani,

Ja i moja porodica se pet godina grčevito, ali časno i pošteno borimo za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubistva mog sina Dženana Memića. Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnijetoj protiv 45 lica (tužilaca, policajaca, doktora itd.) i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubistva našeg Dženana.

Faksimil pisma. Avaz

Od početka istrage Tužilaštva BiH, zbog organiziranog kriminala u vezi sa ometanjem istrage u slučaju Dženan Memić, a posebno nakon hapšenja pripadnika policije MUP KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja se poziva na lažnu amneziju, na Tužilaštvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić se vrši ogroman pritisak. Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima.

Molim Vas da poduzmete sve što je u Vašoj nadležnosti kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca! - stoji u pismu Muriza Memića.

Na Facebook stranici "Pravda za Dženana" objavljeno je da će pismo biti upućeno i Eriku (Eric) Larsonu, savjetniku za borbu protiv korupcije pri Ambasadi SAD u BiH i OHR-u.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.