PREDSJEDNIK SDS-A

Šarović: Osjeća se da odnosi na relaciji Dodik-Vučić nisu kao ranije

Izvukao sam zaključak da je ipak doživio neke kritike u Beogradu, u kojoj mjeri ne znam, ali mu je vjerovatno rečeno da je ušao u nešto u šta ne bi trebalo da ulazi, rekao je Šarović

A. J. / BN

Šarović: RS ekonomski slabi i zaostaje u odnosu na FBiH

Foto: BN


U vazduhu se osjeća da odnosi na relaciji Dodik-Vučić nisu kao ranije. To je u sinoćnjoj emisiji "Puls" BN televizije izjavio predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

- Izvukao sam zaključak da je ipak doživio neke kritike u Beogradu, u kojoj mjeri ne znam, ali mu je vjerovatno rečeno da je ušao u nešto u šta ne bi trebalo da ulazi - rekao je Šarović.

Istakao je da je pred Dodikom na zajedničkom sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kazao da  "niko nema pravo da kaže da više voli i poštuje Srbiju, bez obzira na sve političke razlike".

Smijeniti Vladu

Naveo je iznio svoj stav da Dodik loše upravlja RS, da dijeli narod na podobne i nepodobne, na one koji su članovi njegove stranke i na one koji to nisu.

- Republika Srpska ekonomski slabi i zaostaje u odnosu na FBiH i da škripi na svakoj strani - naveo je Šarović.

Zbog izuzetno lošeg stanja u RS, Vlada bi trebalo odmah da bude smijenjena, jasan je Šarović.

- Ne radi SDS-a i PDP-a i DNS-a nego radi ove zemlje i radi njenih građana jer je ovo što sada imamo loše. Da li je teško doći do te većine u Skupštini? Da, nije lako, ali mi ka tome stremimo - rekao je Šarović.

Predsjednik SDS-a ističe da ne vjeruje u blokadu izbora 2022. godine koju je najavio predsjednik SNSD-a.

- Nema šta on nije obećavao, što nije samo primamljivo njegovoj publici, nego i široj javnosti, ali je to bila samo predstava za javnost. Uvijek je odustajao u zadnjem trenutku uz razne razloge. Živi bili, pa vidjeli. Ja mislim da od blokade nema ništa, a to je priča za njegovo članstvo - kazao je Šarović.

Dodik ima mnogo neprijatelja

Dodaje da SNSD više nema šta da ponudi građanima, te da njihova politička snaga blijedi zajedno sa Dodikovom.

- Uz to, Dodik ima jako mnogo neprijatelja. Posljednjih mjeseci je sa raznim gafovima – ikonom, napadom na CIK i ostalim toliko urušio svoj kredibilitet da nema čime da ga povrati - rekao je Šarović.

NA VRH

Podijeli članak na