POZVAO NA SARADNJU

Kardinal Puljić uputio čestitku patrijarhu Porfiriju

Uz molitvu da Duh Sveti usmjerava Vaše korake putem mira i dobra, još jednom čestitam i najiskrenije Vas pozdravljam - stoji u čestitki kardinala Puljića

Puljić uputio čestitku Novoizabranom patrijarhu. Arhiva

Fena

19.2.2021

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, nadbiskup mitropolit vrhbosanski, uputio je čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju.

- Svjesni da ćete svom vrlo odgovornom poslanju Patrijarha moći odgovoriti samo uz Božju pomoć i uz molitve cijele Srpske pravoslavne crkve na čije ste čelo izabrani, zajedno s braćom biskupima naše Biskupske konferencije rado ujedinjujem svoje molitve Kristu nebeskom Pastiru da Vas trajno nadahnjuje Duhom Svetim te uvijek mognete vršiti Njegovu svetu volju.

Iz Vašega životopisa moglo se pročitati da ste, preko svojih roditelja, porijeklom s prostora Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će i ta činjenica biti dodatni poticaj za izgradnju istinskog ekumenskog ozračja u Kristovu Duhu na dobro svih članova povjerenih našoj pastoralnoj skrbi. Trajno svjesni Kristove molitve Ocu nebeskom "da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao" (Iv 17,21), u ime svih nas biskupa iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara izražavam otvorenost za razgovor i saradnju na slavu Božju i dobro naših vjernika i svih ljudi.

Uz molitvu da Duh Sveti usmjerava Vaše korake putem mira i dobra, još jednom čestitam i najiskrenije Vas pozdravljam - stoji u čestitki kardinala Puljića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.