SARAJEVO

Blinken uputio pismo Turković: Sada više nego ikada, naši građani ovise o našem vodstvu

Suočeni smo s mnogim krizama širom svijeta i uvjeren sam da se zajedno možemo podići, kako bismo se suočili s ovim historijskim izazovima, naveo je Blinken

Entoni Blinken i Bisera Turković. Agencije

A. Ka.

19.2.2021

Novoimenovani američki državni sekretar Entoni (Antony) Blinken uputio je pismo zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrici vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biseri Turković.

- Kao državni sekretar radujem se saradnji s vama i Vladom Bosne i Hercegovine na produbljivanju našeg partnerstva i unapređivanju zajedničkih interesa. Suočeni smo s mnogim krizama širom svijeta i uvjeren sam da se zajedno možemo podići, kako bismo se suočili s ovim historijskim izazovima. Sada više nego ikada, naši građani ovise o našem vodstvu. Imamo priliku i obavezu da gradimo mirnu budućnost ukorijenjenu u slobodi i prosperitetu za sve - navedeno je u pismu državnog sekretara Blinkena upućenom ministrici Turković.


Ovo pismo je uslijedilo nakon što je ministrica Turković 27. januara 2021. godine uputila poruku novoimenovanom američkom državnom sekretaru Blinkenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.