DEMANTI

Gordana Tadić: Da li Avdo Avdić i paraobavještajni mrak pripremaju teren za moju likvidaciju?

Vaši dobro orkestrirani i organizirani pritisci predstavljaju unaprijed propao pokušaj obeshrabrivanja mene kao glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i tužitelja Tužiteljstva BiH u započetim aktivnostima

Gordana Tadić. Arhiv

Piše: D. H.

20.2.2021

Ured glavne tužiteljice Tužilaštva BiH poslao je demanti na tekst "Svi atentati na Gordanu Tadić: Eskort i dama" novinara Avde Avdića objavljen na portalu Istraga.ba. 


Reakciju prenosimo u cjelosti. 


U navedenom članku iznesen je niz neistina i konstrukcija koje predstavljaju udar na integritet i čast glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić.

Stoga, sukladno članku 6. Zakona o zaštiti od klevete FBiH, upućujem ovaj demanti i reagiranje na objavljene neistine i konstrukcije, kojima mi je izravno nanesena velika šteta i radi javnosti i građana, koji su pokušani dovesti u zabludu, objavljivanjem netočnih navoda i fotomontaže uvredljivog sadržaja koja podstiče na nacionalnu i vjersku mržnju.


Pokušaj anticivilizacijskog i barbarskog diskreditiranja ličnosti

U navedenom članku objavljenom na portalu istraga.ba dana 20.2.2021 godine novinar Avdo Avdić iznio je niz neistinitih tvrdnji koje su vezane za otvorene istrage protiv lica koja se sumnjiče da su prijetila i ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Tužteljstva BiH Gordane Tadić.

U Tužiteljstvu BiH otvorena je istraga protiv S.Z. koji je prijetnje Gordani Tadić uputio u vrijeme stvaranja atmosfere animoziteta, pa i gotovo otvorenih napada na Gordanu Tadić i reagiranja Bakira Izetbegovića povodom uhićenja visokih funkcionera SDA-a u predmetu "Respiratori".

Tom prilikom napravljena je fotomontaža koju portal istraga.ba više puta prenosi iako je u toku istraga povodom tog predmeta a koji se odnosi na širenje nacionalne i vjerske mržnje. Navedena fotomontaža predstavlja pokušaj anticivilizacijskog i barbarskog diskreditiranja ličnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i to na najprizemnijim i najprimitivnijim osnovama.

Teško se oduprijeti utisku, da se navedeni članak, kao i više puta postavljana fotomontaža, pojavljuju u trenucima u kojima se Tužiteljstvo BiH odlučno i beskompromisno obračunava sa kriminalnim podzemljem, koje ne staje čak niti pred zataškivanjem stradanja nevinog djeteta (a koga dotični novinar, sa njegovim ocem, podrugljivo i neljudski, zove "živim štitom").


Sve ovo je od već ranije poznat scenarij pripremanja terena za likvidaciju

U tom smislu, navedeni članak novinara Avde Avdića, predstavlja ništa drugo do kontinuitet pokušaja da se svako važno pitanje, a koje se odnosi na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, pa čak i kada se radi o nedvojbenim prijetnjama na njen život, prikaže u karikaturalnom smislu a s ciljem svjesnog predstavljanja navedenih situacija kao izolovanih incidenata, vodeći se logikom da kada i ako uspije potencijalni pokušaj ubistva glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, to će i biti prikazano kao slučajni incident.

Drugim riječima, radit će se o samo još jednoj slučajnosti. Sve ovo je od već ranije poznat scenarij pripremanja terena za likvidaciju svih onih koji smetaju paraobavještajnom mraku Bosne i Hercegovine.

Do sada je pred Sudom BiH, povodom prijetnji upućenih glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić, podignuta i potvrđena optužnica za jednu osobu, a za dvije osobe vodi se aktivna istraga. U fazi prijave vrše se provjere ugrožavanja sigurnosti glavne tužiteljice i određenog broja tužitelja za prijetenje i ugrožavanja sigurnosti koja su upućena od strane nositelja visokih pravosudnih i obavještajnih dužnosti.

Ostali dijelovi navedenog članka, predstavljaju niz promašenih skribomanskih eskapada koje ne vrijedi komentirati.

Vaši dobro orkestrirani i organizirani pritisci predstavljaju unaprijed propao pokušaj obeshrabrivanja mene kao glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i tužitelja Tužiteljstva BiH u započetim aktivnostima u kojima se bavimo najznačajnijim predmetima organiziranog kriminala i visoke korupcije, a sve u cilju zajedničke ljudske i profesionalne borbe za budućnost svih nas i sve naše djece.

O navedenim "skribomasnkim promašajima" infromirano je Vijeće za tisak kao i druge relevantne i nadležne agencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.