SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Advokat Feraget odgovorio Budnji: Kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga

Budnjo, ti reče da neuropsihijatricu Enru Suljić poznaješ od 2006. godine i da je ona doktor tvoje porodice, napisao je, između ostalog, Feraget

Piše: N. Aj.

20.2.2021

Ifet Feraget i Alija Budnjo. Avaz

Advokat porodice ubijenog mladića Dženana Memića Ifet Feraget reagirao je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" na izjave Alije Budnje, vlasnika kompleksa hotela Ilidža, koji je danas kazao kako nikada nije izjavio da ne poznaje dr. Enru Suljić, blisku saradnicu Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

Feragetovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Budnjo, ti reče da neuropsihijatricu Enru Suljić poznaješ od 2006. godine i da je ona doktor tvoje porodice, ali da nije važno da li nekoga poznaješ jer svako treba biti profesionalac.

U predmetu ubistva Dženana Memića, nakon što su namjerno izbrisani snimci u tvom hotelu Kristal za 8., 9. i 10. februar, Tužilaštvo Kantona Sarajevo, na čijem čelu je tada bila Dalida Burzić, za koju neki kažu da je bila na svadbi tvoje kćerke, je, a nakon što je prvim nalazom timskog vještačenja od 11. marta 2016. bilo utvrđeno da Alisa nema amneziju, ponovo tražilo, i to baš od Sebije, koja za to nije uopšte nadležna, da odredi drugi tim sudskih vještaka, koji baš rade u KCUS-u, u kojem tvoja prijateljica Enra, kako kaže uvaženi doktor Kemal Dizdarević, vuče konce, a koja je isto tako bila na istoj toj svadbi tvoje kćerke, i onda taj drugi tim 29. aprila 2016. utvrdi da Alisa ima amneziju.

Nakon toga uvaženi doktor Kemal Dizdarević u trećem vještačenju 14. juna 2016. utvrdi da kod Alise Mutap nisu zadovoljeni kriteriji da bi se moglo reći da je imala potres mozga i da kod nje postoji očuvano sjećanje do samog događaja što budi sumnju u simulaciju amnezije.

Prema tome istraga Tužilaštva BiH mora utvrditi kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga i na osnovu simuliranja pacijenta - piše u objavi koju potpisuje Feraget.


Budnjo, ti reče da neuropsihijatricu Enru Suljić poznaješ od 2006. godine i da je ona doktor tvoje porodice, ali da nije...

Posted by Pravda za Dženana Memića on Saturday, February 20, 2021
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.