PONOVLJENI IZBORI

U Srebrenici bojkot probosanskih stranaka, birališta otvorena i u Doboju

Podsjećamo da je Inicijativa "Moja adresa Srebrenica" dobila punu podršku svih probosanskih stranaka da bojkotuje ponovljene izbore u Srebrenici

A. J.

21.2.2021

Otvorena birališta u Srebrenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Srebrenici i Doboju danas se održavaju ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati. 



Početak duge borbe za ravnopravnost

Podsjećamo da je Inicijativa "Moja adresa Srebrenica" dobila punu podršku svih probosanskih stranaka da bojkotuje ponovljene izbore u Srebrenici. Tvrde da je CIK donio po Bošnjake nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.


Iz Inicijative su kazali da neizlazak na izbore predstavlja početak duge borbe za ravnopravnost, protiv segregacije i diskriminacije koja na udaru ima sve građane i građanke koji žive na području bh. entiteta Republika Srpska.


Glasanje u Srebrenici će biti obavljeno na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.


Na biračkom spisku za izbore u Srebrenici je 10.002 birača među kojima je 391 koji žive u drugim sredinama, ali su se prijavili da glasaju.


Za glasanje u odsustvu u Živinicama prijavljeno je 330, a u Gradačcu 105 birača.


Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

Tri kandidata za načelnika Doboja

Pravo glasa na ponovljenim izborima na 89 biračkih mjesta u Doboju ima 50.615 birača.


Na 89 redovnih biračkih mjesta na ponovljenim izborima u Doboju imenovano je 427 predsjednika i članova biračkih odbora i isto toliko njihovih zamjenika.


Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Doboja nalaze se tri kandidata u ime tri ovjerene političke stranke, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu grada Doboja nalaze kandidati u ime 85 ovjerenih političkih subjekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.