ŽIVOT NA SAVI

Boem iz Bosanske Gradiške Željko Stojnić: Savski valovi imaju čudotvornu moć

Ovaj nostalgičar kaže da bi se rado vratio u stara vremena

B. Grgić

Stojnić: Smeta mi ova brzina, nametnuli smo sebi prejak tempo

Foto: B. Grgić


Željko Stojnić spada u najveće zaljubljenike Save u Bosanskoj Gradišci. Prijatelji kažu da ga lakše pronađu na Savi nego u stanu, gdje boravi daleko manje vremena.

- Čim malo odjutri, planiramo krenuti uzvodno prema Orahovi. Nije u pitanju pecanje, već uživanje u prirodi. Osjeti se dah proljeća. Čim se digne ova magla, i ja dižem sidro - kaže Stojnić.

U njegovom brodiću, kako kaže, mogu prespavati četiri odrasle osobe. A kada se uživa uz vino, karte i pečenu ribu, kada je brodić privezan za obalu, ima mjesta za osam osoba.

  • Stojnić: Najbolji način da se riješim stresa

    Stojnić: Najbolji način da se riješim stresa

    Foto: B. Grgić


- Prelijep je osjećaj otisnuti se od obale i zaploviti Savom. Kao da se u tom trenutku čovjek otisne od svakodnevice, problema, koronavirusa, ljudske zlobe, obaveza... Savski valovi imaju čudotvornu moć, oni čovjeka uljuljkaju i opuste maksimalno. Ovo je najbolji način da se riješim stresa - ističe Stojnić.

Ovaj poznati boem prepoznatljiv je po brodiću, ali i oldtajmerima, popularnom Stojadinu i motoru Tomosu. Po tome se poznaje da je nostalgičar da bi se rado vratio u stara vremena.

- Nekada se živjelo laganije, ljudi su bili bezbrižniji i humaniji. Smeta mi ova brzina, nametnuli smo sami sebi prejak tempo - kaže Željko Stojnić, bosanskogradiški ribar i zaljubljenik u rijeku Savu i lijepu prirodu.

Priznaje da se priprema i za ribolov čim dođe proljeće. A dotad vrijeme će provoditi u društvu s istomišljenicima, Enesom Fišekovićem i drugim prijateljima kojima je Sava više od obične rijeke.

Više o temi Bosanska Gradiška

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na