SUD BIH

Hasečić: Samo nenormalan čovjek poziva na klanje

To sam preživjela u svom krvavom Višegradu 1992. godine od silovanja, klanja, ubijanja, kaže Hasečić

Hasečić: Podnijela prijavu. Avaz

Piše: M. Aš.

22.2.2021

Izjašnjenjem o krivici danas je u Sudu BiH počelo suđenje trojici pripadnika "Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske". Radi se o Dušanu Sladojeviću (63), zvanom Krvce i Čiča iz Ključa, Slavku Aleksiću (64), zvanom Vojvoda, iz Bileće i Risti Lečiću (57) iz Trebinja.

Oni su danas u Sudu BiH negirali krivicu.

Bakira Hasečić predsjednica Udruženje “Žena žrtva rata”, koje je podnijelo krivičnu prijavu protiv ovog udruženja, kazala je kako se to dešava godinama i da je bilo mnogo gorih situacija, ali da niko nikada to nije spriječio.

- Te 2019. godine ja sam se slučajno zadesila u svom Višegradu. Došla sam dva dana prije, ne znajući šta se dešava. Otišla sam da uzmem luk da posijem i naišla sana na veliku grupum bili su civili i u uniformama. Žena mi je samo rekla, Bakira idi kući. To sam preživjela u svom krvavom Višegradu 1992. godine od silovanja, klanja, ubijanja. S moje terase koja je neposredno u blizini mosta Mehmed-paše Sokolovića tekla je krvava Drina. U 21. vijeku pozivati na klanje, ubijanje, to može samo nenormalan čovjek - kazala je Hasečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.