PREDSJEDNIK SDP-A

Nikšić o sigurnosnoj dozvoli za Osmana Mehmedagića: Ništa me ne može iznenaditi

Rekao je da ga ne iznenađuje ovakvo stanje

Nermin Nikšić. E. Halimić

Piše: E. Halimić

23.2.2021

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a je odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj press-konferenciji, govorio o šutnji Ministarstva sigurnosti BiH, a u vezi s dozvolom za pristup tajnim podacima direktoru OSA-e Osmana Mehmedagića.

Rekao je da ga ne iznenađuje ovakvo stanje.


Vijeće ministara

- Imali nešto da funkcioniše kad je u pitanju Vijeće ministara BiH i ova vlast. Mi imamo situaciju da ljudi neće da se bave svojim poslom i da organizuju da prikupe novac od kantona i entiteta te da se kupe vakcine. Imamo situaciju da neće da urade bilo šta kad je pitanju migrantska kriza, tek kad smo i mi i predstavnici međunarodnih institucija počeli postavljati pitanja šta je s novcem koji je došao, oni su se sjetili da imamo oružane snage pa su agnažirali ljude da počnu praviti nekakve uslove za migrante. Imamo situaciju da se ne mogu dogovoriti ni oko čega jer SNSD funkcioniše na način da hoće da ima što slabiju državu, HDZ je tu negdje između, a SDA sa svojim partnerom DF-om se uopće ne snalazi u ovoj situaciji. Napravili su Vijeće ministara, a nisu potpisali niti jednu stranicu dokumenta. Ne iznenađuje me što se Ministarstvo sigurnosti ne miješa u svoj posao, imali smo priliku to vidjeti kad je u pitanju migrantska kriza, ali smatram to nedopustivim - istakao je Nikšić.


Mogu biti ogorčen

Dodao je da će ovo sigurno biti jedna od tema Komisije.

- Prošli put je Komisija za nadzor nad radom OSA-e prekinula svoj rad i zatražila termin od strane obavještajnog komiteta u Vijeću ministara BiH, da odrede termin u kojem bi došli na sjednicu Komisije i dali odgovore na neka od ovih pitanja, pa i pitanje o dozvoli za pristup tajnim podacima. Još nismo dobili nikakav odgovor ni očitovanje, toliko o funkcioniranju institucija BiH. Stoga me ništa ne može iznenaditi, mogu biti ogorčen, ali me ne iznenađuje - naglasio je Nikšić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.