SAVEZ LOGORAŠA BiH

Istina je dokazana u Hagu: Izjave Marića i Antonijevića govore o njihovom moralnom sunovratu

Priznavanje genocida i zločina od strane irelevantnih pojedinaca nije npotrebno, navodi se u saopćenju

Ad. A.

Oštro reagiranje iz Saveza logoraša BiH

Foto: Arhiva


Savez logoraša u Bosni i Hercegovini uputio je oštru reakciju na sramne izjave voditelja emisije „Dobro jutro Srbijo“ Milomira Marića i njegovog gosta režisera filma „Dara iz Jasenovca“ Predraga Antonijevića.

Kao krovna organizacija logoraša sa područja države Bosne i Hercegovine želimo ponoviti po ko zna koji put, da nikada više nema potrebe za priznavanjem genocida i nedjela koja su se dešavala na području naše države u periodu agresije 1992-1996. od strane ireleventnih pojedinaca i institucija!

Istina koja je konačnim presudama Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu, nedvojbeno utvrđena, a prije svega i genocidna namjera, koja je, osim Srebrenice sigurno postojala i na području o kojem govore navedena dvojka-području Prijedora, nema više potrebe da bude dokazivana.

Sam kontekst i način na koji navedena dvojka u emisiji govori o ovim dešavanjima, najviše govori o moralnom sunovratu i vizijama njih samih, karakteru te televizijei državi koja nije spremna, a najvjerovatnije nikada i neće biti spremna, priznati ono što je učinila i što je cijelom civiliziranom svijetu očigledno na bazi releventnih, nepristrasnih činjenica, koje su i takve, samo jedan mali dio ukupne istine, koju su logoraši podnosili, a evo i danas podnose za svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Potvrde ovoga, svakodnevno su prisutne u Savezu logoraša u BiH i dolaze iz cijelog svijeta, a žeđ i potreba za pravom istinom posljednjih mjeseci je dolazila i iz Italije, u čemu smo svakako dali svoj doprinos, a odnosila se upravo na područje prijedorske regije.

Taj posao je završen, a mi nastavljamo sa istinom !

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na