TURBULENCIJE

Nedžad Ajnadžić za "Avaz": Organi stranke će odlučiti o isključivanju tri vijećnika u Općini Centar iz SDA

Tražit ćemo detaljno pojašnjenje, kaže Ajnadžić

E. Ma.

Ajnadžić: Nisu nikoga informirali o svom izlasku

Foto: Avaz


Tri vijećnika u Općinskom vijeću Centar jučer su napustila Klub Stranke demokratske akcije (SDA) te informisala predsjedavajućeg Općinskog vijeća kako će ubuduće djelovati kao samostalni vijećnici. To su Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović. 

O tome su obavijestili nadležne općinske službe kako bi im se omogućili rad u radnim tijelima i finansiranje. Nakon njihovog izlaska, SDA u ovom OV ima još tri vijećnika.

Nedžad Ajnadžić, povjerenik SDA u Općini Centar komentirao je navode vijećnika, kako su napustili klub SDA zbog neslaganja s općinskim rukovodstvom. 

  • Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović

    Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović

    Foto: Avaz


- Nije moguće da neko izađe iz kluba SDA, a da djeluje u sklopu stranke. Organi stranke odlučivati o njihovom isključivanju iz SDA. O tome ćemo tražiti detaljna pojašnjenja i o tome će zauzeti stav povjereništva, a ne ja kao predsjednik povjereništva – kazao je Ajnadžić.

Istakao je da nema podatak da je sa povjereništvom bilo nesuglasica.

- Bilo je nekih zahtjeva u klubu, po pitanju imenovanja komisija, ali taj problem je razrješen na povjereništvu i tu stvar ćemo tretirati u skladu sa statutom stranke – dodao je Ajnadžić.

Kazao je i da nisu unaprijed informisali povjereništvo o svom izlasku iz kluba SDA i zahtjevu za formiranje novog kluba.

- Moramo vidjeti šta je njihova želja, njihova projekcija i to tako mora biti – zaključio je Ajnadžić.

Nešto ranije klub vijećnika SDA napustio je i Velija Katica, te je zajedno sa Dženanom Muminovićem iz DF-a osnovao novi klub.

Podsjetimo sinoć je Šenderović kazao za "Avaz" da su on i njegove kolegice nezadovoljni odnosom povjereništva prema njima kao članovima kluba i nefunkcionisanje istog. 

- Još jedan od razloga je smjena iz rukovodstva stranke bez ikakvih kriterija - rekao je Šenderović za "Avaz".

Više o temi Nedžad Ajnadžić

KREĆU PROVJERE
Ko krije novac u bankama po Evropi
KOMENTAR DANA
Zeleni begovat
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na