TURBULENCIJE

Nedžad Ajnadžić za "Avaz": Organi stranke će odlučiti o isključivanju tri vijećnika u Općini Centar iz SDA

Tražit ćemo detaljno pojašnjenje, kaže Ajnadžić

Ajnadžić: Nisu nikoga informirali o svom izlasku. Avaz

Piše: E. Ma.

23.2.2021

Tri vijećnika u Općinskom vijeću Centar jučer su napustila Klub Stranke demokratske akcije (SDA) te informisala predsjedavajućeg Općinskog vijeća kako će ubuduće djelovati kao samostalni vijećnici. To su Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović. 


O tome su obavijestili nadležne općinske službe kako bi im se omogućili rad u radnim tijelima i finansiranje. Nakon njihovog izlaska, SDA u ovom OV ima još tri vijećnika.


Nedžad Ajnadžić, povjerenik SDA u Općini Centar komentirao je navode vijećnika, kako su napustili klub SDA zbog neslaganja s općinskim rukovodstvom. 



Lejla Khattab, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović. Avaz

- Nije moguće da neko izađe iz kluba SDA, a da djeluje u sklopu stranke. Organi stranke odlučivati o njihovom isključivanju iz SDA. O tome ćemo tražiti detaljna pojašnjenja i o tome će zauzeti stav povjereništva, a ne ja kao predsjednik povjereništva – kazao je Ajnadžić.

Istakao je da nema podatak da je sa povjereništvom bilo nesuglasica.

- Bilo je nekih zahtjeva u klubu, po pitanju imenovanja komisija, ali taj problem je razrješen na povjereništvu i tu stvar ćemo tretirati u skladu sa statutom stranke – dodao je Ajnadžić.

Kazao je i da nisu unaprijed informisali povjereništvo o svom izlasku iz kluba SDA i zahtjevu za formiranje novog kluba.

- Moramo vidjeti šta je njihova želja, njihova projekcija i to tako mora biti – zaključio je Ajnadžić.

Nešto ranije klub vijećnika SDA napustio je i Velija Katica, te je zajedno sa Dženanom Muminovićem iz DF-a osnovao novi klub.

Podsjetimo sinoć je Šenderović kazao za "Avaz" da su on i njegove kolegice nezadovoljni odnosom povjereništva prema njima kao članovima kluba i nefunkcionisanje istog. 

- Još jedan od razloga je smjena iz rukovodstva stranke bez ikakvih kriterija - rekao je Šenderović za "Avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.