USPJEH

Prof. Dr. Nihad Fejzić imenovan za dopredsjedavajućeg međunarodnog vijeća u veterini za Evropu

Moram priznati da sam ostao zatečen, ne zbog ličnog uspona, već zbog toga što je važno da se u ovakvom prestižnom ambijentu, znanosti, moći i najuspješnijim u profesiji nađe i ime Bosne i Hercegovine

E. T.
  • Nihad Fejzić

    Nihad Fejzić

    Foto: Avaz


Prof. Dr. Nihad Fejzić, bivši dekan Veterinarskog fakulteta imenovan je za dopredsjedavajućeg međunarodnog savjeta u veterinarskoj medicini za cijelu Evropu. 

- Danas sam obaviješten da me je Američka asocijacija veterinarskih fakulteta, nakon stroge selekcijske procedure, imenovala za dopredsjedavajućeg međunarodnog savjeta za edukaciju u veterinarskoj medicini za cijeli naš kontinent. Najznačajnija svjetska sveučilišta su članovi ove prestižne asocijacije, od kojih je samo deset iz Evrope. Sarajevo ima saradnički status. 

  • Faksimil obavještenja Američke asocijacije veterinarskih fakulteta

    Faksimil obavještenja Američke asocijacije veterinarskih fakulteta

    Foto: Facebook


Moram priznati da sam ostao zatečen, ne zbog ličnog uspona, već zbog toga što je važno da se u ovakvom prestižnom ambijentu, znanosti, moći i najuspješnijim u profesiji nađe i ime Bosne i Hercegovine. U naredne tri godine, koliko ću obavljati ovu funkciju, promoviraću znanje, obrazovanje i hrabrost naše države iako mi je misija svijet. I što je puno važnije, znam da možemo bolje i kvalitetnije.

Prošlo je vrijeme izazova, težak i kontinuiran rad je pred nama - napisao je Fejzić. 

Danas sam obaviješten da me je Američka asocijacija veterinarskih fakulteta, nakon stroge selekcijske procedure,...

Objavljuje Nihad FejzicUtorak, 23. veljače 2021.
NA VRH

Podijeli članak na