SLUČAJ "MEMIĆ"

Muriz Memić o pretresu u Hitnoj pomoći: Klupko se odmotava, sve je imalo Kantonalno tužilaštvo 2016. godine

Jasno je da je Hitna kasno pozvana, to će istraga dalje pokazati, rekao je Muriz

A. Kapo

Muriz Memić

Foto: Avaz


Nakon što su pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, obavili pretrese prostorija Hitne pomoći vezano za slučaj "Memić", njegov otac Muriz Memić kazao je za „Avaz“ da je sve informacije Tužilaštvo imalo još 2016. godine.

- Klupko se odmotava, ovo danas što je SIPA radila, sve je imalo Kantonalno tužilaštvo 2016. godine na čelu sa Dalidom Burzić, i MUP Kantona Sarajevo na čelu sa tadašnjim komesarom Vahidom Ćosićem. Vidjet ćemo šta je SIPA uradila, šta je pronašla. Ali, sve su to informacije iz 2016. godine. Znala je i Dalida Burzić šta se radi, i Vahid Ćosić i Džafer Hrvat. Mi smo njima tada ukazivali na neke stvari, ali oni su to vješto skrivali – kaže Muriz.

Na naše pitanje šta je konkretno SIPA tražila u Hitnoj pomoći, Muriz je rekao:

- Ne bih mogao te detalje zbog istrage. Ima tu nekih propusta, vidjet ćemo šta se sve dešavalo na licu mjesta. Jasno je da je Hitna kasno pozvana, to će istraga dalje pokazati, ali vidjet ćemo kakva je uloga bila. Zbog istrage ne bih mogao dalje, jer su mene malo i isključili i Tužilaštvo i Ifet (Ifet Feraget op. a.). Ovih petnaesatak dana je bilo baš naporno.

Više o temi Muriz Memić

SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ
Muriz Memić: Sretao sam na ulici ubice svoga sina
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na