SA SJEDNICE

VSTV imenovao nove nosioce pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupit će na dužnost 15. marta 2021. godine

Sa sjednice. VSTV

A. Č.

24.2.2021

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom vanredne sjednice, koja je održana danas donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Enes Behlulović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Visokom, Dragica Dragičević, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Žepču, Eldar Zaimović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Kaknju, Vesna Ćavar, na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, Amela Mahić Samardžić, na poziciju sudije Vrhovnog suda FBiH.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Dragan Kalaba, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici, Milan Bosić, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, Danijela Bojović, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Višegradu, Ljiljana Mikanović, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Tesliću.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na pozicije predsjednika Osnovnog suda u Višegradu i sudije Vrhovnog suda Federacije BiH stupit će na dužnost 15. marta 2021. godine.

VSTV BiH je također izabrao Nerminku Begović na poziciju vršioca dužnosti predsjednika Okružnog suda u Doboju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.