DRAMATIČNA NOĆ

Heroji Goražda koji su spasili maloljetnu djevojčicu od sigurne smrti: Ulazim u hladnu i nabujalu Drinu i kažem "bismillah"

Brojni sugrađani su ih bodrili, dozivali i usmjeravali, uz pomoć svjetala na automobilima nastojali pomoći

Alen Bajramovic
Piše: Alen Bajramović

25.2.2021

Prava drama odvijala se sinoć u Goraždu nakon što je maloljetna djevojčica skočila u Drinu. 

U trenutku kada su obaviješteni momci koji su se zatekli na različitim lokacijama krenuli su prema nabujaloj rijeci. U trci za životom policajci, građani, kajakaši kilometrima nizvodno su pratili djevojčicu koja je plutala na vodi, povremeno se gubila u virovima a potom ponovo izranjala. 

Brojni sugrađani su ih bodrili, dozivali i usmjeravali, uz pomoć farova na automobilima nastojali pomoći. Nakon par bezuspješnih pokušaja, uz pomoć kajaka, ovi hrabri ljudi djevojčicu su uspjeli izvući na obalu. Djevojčica je spašena, vijest je koja je kod mnogih izazvala suze. 

Nakon što su neki od njih, zbog uganuća i šoka, također zbrinuti u Urgentnom centru Kantonalne bolnice, glavni akteri akcije spašavanja Ahmed Fazlić i Denis Rašidović, članovi kajakaškog kluba "Buk", Armin Čavrk, policajac i Haris Fidahić, na mjestu gdje je drama dobila svoj sretan kraj, s nama su podijelili detalje sinoćnje utrke i od sigurne smrti spasili djevojčicu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.