FEDERALNA VLADA

Za izgradnju brzih cesta i autocesta 118,2 miliona KM

Za izgradnju gradskog autoputa u Sarajevu (dionica Stup - Buća Potok - Pofalići - Velešići - Bentbaša) planirano je 6.000.000 miliona KM

A. J.

Vlada je na ime kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti osigurala 15 miliona KM

Foto: Ilustracija


Vlada FBiH danas je donijela dvije odluke o programima utroška dijela sredstava kapitalnih transfera za kapitalne projekte izgradnje autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH utvrđenih ovogodišnjim budžetom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u ukupnom iznosu od 118,2 miliona KM.

Od toga je 35 miliona KM namijenjeno za izgradnju brze ceste Lašva - Nević Polje, uključujući i prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, zatim 4,7 miliona KM za izgradnju mostarske južne obilaznice, zatim za izgradnju brze ceste Prača - Goražde (Lot1 i Lot2 tunel Hranjen - faza 1. u dužini od 5.500 metara) 30 miliona KM. Iznos od 6,5 miliona KM namijenjen je za projekat izgradnje i rješavanja spoja magistralnih cesta M17 i M17.4 te sanaciju i rekonstrukciju magistralnih cesta u gradu Mostaru.

Za poddionicu Šićki Brod - Đurđevik, na trasi ceste Tuzla - Sarajevo, osigurano je 20 miliona KM.

Za izgradnju gradskog autoputa u Sarajevu (dionica Stup - Buća Potok - Pofalići - Velešići - Bentbaša) planirano je 6.000.000 miliona KM, te jedan milion KM za sanaciju i rekonstrukciju ceste M15 (dionica entitetska linija - Sanski Most 1- Kamičak).

Drugom današnjom odlukom, Vlada je na ime kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima za izgradnju autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH, osigurala 15 miliona KM za izgradnju i rekonstrukciju 1. transverzale, čiji je implementator Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na