POVEĆAN PRILIV MIGRANATA

Migrantska kriza u BiH: Najsloženija situacija u Sarajevskom i Unsko-sanskom kantonu

Ujić se zahvalio generalmajoru Placeru i njegovim najbližim saradnicima na posjeti Službi za poslove sa strancima

U prihvatnim centrima boravi 6.000 migranata. Avaz

A. K. / Fena

25.2.2021

Direktor Službe za poslove sa strancima (SPS) Slobodan Ujić primio je u nastupnu posjetu generalmajora Aleksandera Placera (Alexandera Platzera), komandanta EUFOR-a, prenosi Anadolija.

Direktor Službe Slobodan Ujić upoznao je generalmajora Placera i njegove saradnike o nadležnostima i aktivnostima Službe, izazovima s kojima se suočava, naročito kada je riječ o nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji po pitanju povećanog priliva migranata u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom istaknuto je da je najsloženija situacija u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu, gdje se nalaze privremeni prihvatni centri u kojima trenutno boravi oko 6.000 migranata.

Generalmajor Placer naglasio je da su migracije globalni problem s kojim se suočava i Bosna i Hercegovina, te je istakao ulogu i značaj Službe za poslove sa strancima u borbi protiv ilegalnih migracija.

Ujić se zahvalio generalmajoru Placeru i njegovim najbližim saradnicima na posjeti Službi za poslove sa strancima, čestitao mu na izboru za komandata misije EUFOR-a u Bosni i Herecgovini i izrazio uvjerenje da će dobra saradnja Službe za poslove sa strancima i EUFOR-a i dalje nastaviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.